Πρόκειται   για ένα συνολικό αριθμό 615 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, όταν η ΕΡΤ είχε 2.656 εργαζόμενους.  Από τους 615, οι 132 θα είναι δημοσιογράφοι, οι 224 καλλιτεχνικό προσωπικό και οι 259, διοικητικοί, οικονομικοί και τεχνικοί. Μόνον οι 259 θα επιλεγούν από το ΑΣΕΠ. Οι δημοσιογράφοι και το «καλλιτεχνικό» προσωπικό θα επιλεγούν με σημαντικότερο κριτήριο τη «συνέντευξη». Και τι δεν θα δίναμε να είμαστε παρόντες στις «συνεντεύξεις» αυτές για να ακούγαμε τις ερωτήσεις των «αξιολογητών».
 
Ο μικρός αριθμός των εργαζομένων στη ΝΕΡΙΤ δείχνει και την αντίληψη της κυβέρνησης για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Αντί ενός εύρωστου σύγχρονου Οργανισμού που θα προσφέρει αντικειμενική ενημέρωση, πολιτισμό και ψυχαγωγία, δημιουργεί ένα μικρό μαγαζάκι για κυβερνητική ενημέρωση με ελεγχόμενους εργαζόμενους. Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες θα δοθούν με αδιαφανείς διαδικασίες στους ιδιώτες, με τον ίδιο τρόπο που συνηθίσαμε από τον πρόδρομο της ΝΕΡΙΤ, τη ΔΤ.
 
Αντίθετα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τον αγώνα τους παράγοντας τηλεοπτικό πρόγραμμα από τη Θεσσαλονίκη (ΕΤ3) καθώς και ραδιοφωνικά προγράμματα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια. Σήμερα, στις 2.00, στην ΕΣΗΕΑ, πραγματοποιούν συνέλευση με θέμα τη συνέχιση και την προοπτική του αγώνα τους.