Πολλές φορές γίνονται τέτοιες συναντήσεις μεταξύ των μελών του Eurogroup, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενοι σε δημοσίευμα της Wall Street Journal που υποστηρίζει ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έγινε μυστική συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων του Eurogroup ανάμεσα στους οποίους οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και της Γαλλίας Π. Μοσκοβισί, με αντικείμενο την Ελλάδα. Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι πρόκειται για μια συνάντηση, όπως και άλλες που έχουν γίνει, και οι οποίες διεξάγονται συχνά στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Eurogroup, και προσθέτουν ότι μια τέτοια συνάντηση δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει.
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ανώτατα στελέχη της Ευρωζώνης και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, κ.κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιέρ Μοσκοβισί, συναντήθηκαν μυστικά, υπό τη σκιά των προβληματισμών γύρω από ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποσπάστηκαν από τους υπολοίπους, στο πλαίσιο του Eurogroup, στις Βρυξέλλες, την περασμένη Δευτέρα και συζήτησαν τις ανησυχίες τους για την πορεία του ελληνικού προγράμματος. Η σύσκεψη έγινε την ώρα που ο « Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας  ενημέρωνε τον Τύπο.  
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα στο επίκεντρο της συζήτησης ετέθησαν τα δύο μεγάλα «αγκάθια» που απειλούν την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρωζώνη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συζήτησαν για το πώς θα πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να δρομολογήσει αυτές τις «καθόλου δημοφιλείς» διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για το πώς θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα επιπλέον ποσά, προκειμένου να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας (που υπολογίζεται στα 5 δις με 6 δις ευρώ), για το δεύτερο μισό του 2014. Όσο για την έκβαση της συνάντησης, δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα, όπως δήλωσαν οι πηγές. 

WSJ: Μυστική συνάντηση

Την ώρα που ο κ. Ι. Στουρνάρας έδινε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, κάπου εκεί, στο ίδιο κτίριο, ανώτατοι αξιωματούχοι συζητόυσαν κρυφά για το πώς θα πιέσουν την Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις
 
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ανώτατα στελέχη της Ευρωζώνης και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, κ.κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιέρ Μοσκοβισί, συναντήθηκαν μυστικά, υπό τη σκιά των προβληματισμών γύρω από ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγές με γνώση επί του θέματος, οι ανώτατοι αξιωματούχοι απεσύρθησαν από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα και συζήτησαν κρυφά γύρω από τις ανησυχίες τους για το πρόγραμμα της Ελλάδας, την ίδια ώρα που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρας – που δεν ήταν προσκεκλημένος στη μυστική συνάντηση – έδιδε συνέντευξη Τύπου.
 
Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης ετέθησαν τα δύο μεγάλα «αγκάθια» που απειλούν την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρωζώνη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συζήτησαν για το πώς θα πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να δρομολογήσει αυτές τις «καθόλου δημοφιλείς» διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για το πώς θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα επιπλέον ποσά, προκειμένου να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας (που υπολογίζεται στα 5 δις με 6 δις ευρώ), για το δεύτερο μισό του 2014.
 
Όσο για την έκβαση της συνάντησης, δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα, όπως δήλωσαν οι πηγές.