Νωρίτερα, το TPP δημοσίευσε την είδηση ότι στην Κοζάνη μεταβαίνει ο Αλ. Τσίπρας, για στήριξη στον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Θ. Καρυπίδη.

Η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε. Ως εκ τούτου, η Σ.Ο. της ροής ειδήσεων ζητεί συγνώμη για την εσφαλμένη πληροφόρηση.

Κατά τα λοιπά, σε δήλωσή του από την πλευρά του πάντως ο Θ. Καρυπίδης έκανε λόγο για «αρνητική προπαγάνδα» σε βάρος του και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συσχέτισή του «με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα και κόμματα».


«Η στάση ζωής μου, η ιστορία και το ήθος μου είναι σε πλήρη αντίθεση μ’ αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές. Από παιδί μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, στο στενό και ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον, με τις αξίες της δημοκρατίας και της αριστεράς, που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα, με μήνυμά του στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «πλήρως αντίθετο με κάθε μορφή ρατσισμού, άρα και με τον αντισημιτισμό», κάτι που όπως επεσήμανε, «οφείλουν να το γνωρίζουν και να το σέβονται όλοι».

Για «αντισημιτικές δηλώσεις» κατηγόρησε τον κ. Καρυπίδη, η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), εκφράζοντας τον «αποτροπιασμό της».