Της Βασιλικής Σιούτη

Αποσύρει την υποψηφιότητα Καρυπίδη ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες του ThePressProject,  καθώς  στην  ηγεσία του κόμματος εκτιμούν ότι μετά το θόρυβο που έχει ξεσπάσει,  δεν έχουν περιθώρια να  επιμείνουν σε αυτή.

Η άποψη που φαίνεται να υπερισχύει αυτή την ώρα,  είναι πως είναι προτιμότερο να παραδεχθούν το λάθος, από το να επιμείνουν σε αυτό. Η υποχώρηση αποτελεί μεν πλήγμα  για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ειλικρινής αναγνώριση μιας άστοχης επιλογής κρίνεται ως η πλέον ορθή.
 
Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο,  είναι αρκετά αμήχανο με την ένταση να περισσεύει,  καθώς απ’ ότι φαίνεται υπήρξε μεγάλη προχειρότητα και επιπολαιότητα από κάποιους συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, οι οποίοι χρεώνονται τους χειρισμούς,  αλλά και την ελλιπή ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.  

«Δεν γνωρίζαμε τίποτα από όλα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Καρυπίδη, αλλά πληρώνουμε το κόστος της προχειρότητας ορισμένων» αναφέρει στέλεχος της Κουμουνδούρου στο TPP και προσθέτει ότι «δυστυχώς έγινε επικοινωνιακή ζημιά την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Μια ειλικρινής και ξεκάθαρη στάση, όμως, είναι προτιμότερη από τη στήριξη ενός λάθους που μας  αδικούσε όλους».