Το συνολικό ποσό των δανείων που χορηγήθηκαν αγγίζει τα 450 εκατομμύρια ευρώ.

Η δίκη ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να διαρκέσει από τρεις έως έξι μήνες. Στο πλαίσιο της διαδικασία αυτής έχουν συγκεντρωθεί 24 εκατομμύρια έγγραφα και έχουν ληφθεί 800 μαρτυρικές καταθέσεις.

Το ενδιαφέρον των πολιτών για τη δίκη αυτή είναι εξαιρετικά μεγάλο, έπειτα και από τη θυελλα αντιδράσεων που είχε ξεσπάσει στην Ιρλανδία, όταν διέρευσαν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των τραπεζιτών, οι οποίοι γελούσαν και αστειεύονταν για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι και φυσικά οι Ιρλανδοί πολίτες θα πλήρωναν για τη διάσωση του ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος. 

Για το λόγο αυτό, έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να παρακολουθούν τη δίκη από μια διπλανή αίθουσα μέσω βιντεοσύνδεσης.
 
Ο δικαστής έχει απευθύνει επίσης σαφέστατες προειδοποιήσεις προς το σώμα των ενόρκων: Συγκεκριμένα, τους ζητά να αποσυρθούν αν έχουν εκφράσει δημόσια καταγγελτικό λόγο σε βάρος των τραπεζών, για παράδειγμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά να εγκαταλείψουν την υπόθεση αν για παράδειγμα είχαν εργασθεί ή είχαν μετοχές στην Anglo Irish Bank.

(πηγή: Independent via ertopen.com)