Σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων που είχε καταθέσει η Βιομηχανία προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος έχει συμπεριληφθεί στο πακέτο που ανακοινώθηκε ως μέτρα ενίσχυσης των ενεργοβόρων βιομηχανιών μέσης και υψηλής τάσης.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν:
 
– Το μέτρο της διακοψιμότητας για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες.
 
– Την εξίσωση του ΕΤΜΕΑΡ της μέσης τάσης με την υψηλή για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.
 
– Την επιστροφή μέρους των κερδών της ΔΕΠΑ σε όλους τους πελάτες της εταιρείας.
 
– Tην άμεση μετακύληση της έκπτωσης που θα προκύψει από την Gazprom με την συμφωνία να είναι θέμα ημερών και με αναδρομικότητα από τον Ιούνιο του 2013. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο και εντός των επόμενων ημερών θα κλείσει η υπόθεση. Με βάση τις συζητήσεις θα διατηρηθεί η φόρμουλα σύνδεσης με το πετρέλαιο (η όποια αλλαγή μπορεί να γίνει θα αποφασιστεί σε κεντρική ευρωπαϊκό επίπεδο), ενώ οι προβλέψεις για την τιμή του πετρελαίου για το 2014 ευνοούν τους αγοραστές αφού προβλέπεται πτωτική πορεία των τιμών.
 
– Την διατήρηση σε καθεστώς επιλεξιμότητας για 2 χρόνια των βιομηχανιών που σήμερα είναι επιλέγοντες πελάτες της ΔΕΠΑ ανεξαρτήτως κατανάλωσης λόγω κρίσης.
 
– Eπίσης θα ζητηθεί από το ΥΠΕΚΑ να διατεθεί το περίσσευμα του προϋπολογισμού του ποσού που είχε αποφασιστεί να δοθεί για την αιθαλομίχλη. Συνολικά είχαν υπολογιστεί 40 εκατ. ευρώ από τα οποία έχουν διατεθεί λιγότερα από 5 εκατ. ευρώ.
 
– Έχει γίνει προετοιμασία και έχουν κατατεθεί εισηγήσεις για την εφαρμογή από την Ελλάδα προγράμματος αντιστάθμισης του κόστους που προκαλείται από το σύστημα εμπορίας  ρύπων στις βιομηχανίες για το διοξείδιο του άνθρακα, με το πρόσθετο επιχείρημα ότι οι ελληνικές βιομηχανίες είναι εκτεθειμένες στον ανταγωνισμό χωρών εκτός Ε.Ε που δεν εφαρμόζουν το ΣΕΔΕ (Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών). Το κόστος του μέτρου υπολογίζεται σε 15-20 εκατ. ευρώ και τη Δευτέρα θα τεθεί σε διαβούλευση σχετική υπουργική απόφαση.
 
– Την κατάργηση από τον Ιούνιο των ΑΔΙ (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος) και του μηχανισμού ανάκτησης μεταβλητού κόστους (προσωρινά μεταβατικά μέτρα στην χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού) που θα οδηγήσουν στη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.
 
-Έναρξη των δημοπρασιών τύπου Νome επίσης από τον Σεπτέμβριο για την πρόσβαση τρίτων στην λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή της ΔΕΗ.