Η «Έκπληξη», ετήσια έκθεση για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας, διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από την εικαστική πλατφόρμα artAZ, με τη συνεργασία της «Κλίμακας», μη κερδοσκοπικού κοινωνικού φορέα, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα και υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης αστέγων.
Στην πέμπτη έκδοσή της, η «Έκπληξη» παρουσιάζει εκατοντάδες μικρά έργα ελλήνων και ξένων δημιουργών. Καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας, αλλά και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους, με σκοπό να παρασύρουν το κοινό σε ένα εικαστικό παιχνίδι αλληλεγγύης και προσφοράς.
 
Όλα τα έργα προσφέρονται στη συμβολική τιμή των 50 ευρώ και είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους, ώστε η ταυτότητα του δημιουργού να διατηρείται μυστική. Η αποκάλυψη του ονόματος γίνεται μετά την αγορά του έργου, οπότε εκεί βρίσκεται η «έκπληξη»! Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο πρόγραμμα στήριξης αστέγων της «Κλίμακας». Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα έργα προκαταβολικά, στο ειδικά δημιουργημένο λήμμα surprise v της ιστοσελίδας του artAZ.

Δράση και αλληλεπίδραση

Η φετινή έκθεση, που διαφοροποιείται από τις προηγούμενες, όπως υποδηλώνει και ο προσδιορισμός «Special Edition»,  πλαισιώνεται από σειρά δράσεων, οι οποίες έχουν στόχο να ενισχύσουν τον σκοπό της στήριξης των αστέγων, να προσφέρουν ενημέρωση, αλλά και να ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση του κοινού με τη σύγχρονη τέχνη.

Ιδιαίτερα τρυφερό είναι  το μήνυμα αλληλεγγύης, που δίνει η συμμετοχή δέκα μαθητών από το 2o Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, οι οποίοι – υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Έλενας Καραγιάννη – δημιούργησαν τα δικά τους έργα, θέλοντας να αποδείξουν ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε.

Πληροφορίες

Πολιτιστικό κέντρο «Ρομάντσο»: Αναξαγόρα 3 – 5, Ομόνοια, τηλ.: 216 7003325. 

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου: 19:30 – 22:30, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου: 12:00 – 22:00, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου: 12:00 – 15:00.