«Νόμιμος πρόεδρος ο Γιανουκόβιτς. Η διαφθορά και η ανισότητα στην Ουκρανία τώρα βρίσκονται σε πρωτοφανή επίπεδο. Η χρήση βίας στην Ουκρανία, τελευταία επιλογή μας, όλοι όμως έχουν ίσα δικαιώματα. Όσοι νιώθουν νόμιμη εξουσία στην Ουκρανία, τους πτροτρέπω να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Λόγος της οικονομικής ταραχής είναι οι ΗΠΑ που αποφάσισαν να επιβάλουν κάποιες κυρώσεις και κάποιοι επενδυτές που απέσυραν χρήματα. Είναι μια παροδική κατάσταση. Όλες οι συζητήσεις με τους εταίρους μας για το G8 στο Σότσι είναι μυστικές. Μας κατηγορούν για παραβίαση της νομιμότητας. Αυτοί ήταν νόμιμοι σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη;».

«Οι απειλές κατά της Ρωσίας είναι αντιπαραγωγικές και επιζήμιες. Η Ρωσια έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να προστατέψει τους Ρώσους στην Ουκρανία. Τα γεγονότα στο Κίεβο ήταν αντισυνταγματικό πραξικόπημα».

«Οι δυτικοί εταίροι μας υποστήριξαν ένα παράνομο πραξικόπημα, μια ένοπλη κατάληψη της εξουσίας στην Ουκρανία».

«Ανθρωπιστική μας αποστολή να τους προστατέψουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που σκοτώνονται ή ταπεινώνονται… αυτός θα ήταν ο μόνος λόγος να επέμβουμε στην Ουκρανία, και θα ακολουθήσουμε τη νομιμότητα».

«Όσοι θέλουν να επιβάλουν κυρώσεις, πρώτα να σκεφτούν πόσο θα επηρεαστεί η παγκόσμια οικονομία. Θα είναι προς το συμφέρον τους να μην επιβάλουν. Ποια κίνητρα έχουν αυτοί; Ανακήρυξαν νόμιμη την παράνομη κυβέρνηση της Ουκρανίας».

«Ερώτηση: Νομιμοποιημένος ο κυβερνήτης της Κριμαίας; – Εγώ συνομιλώ μόνο με τον Πρόεδρο, που είναι ο Γιανουκόβιτς. Το κοινοβούλιο της Κριμαίας εξέλεξε νέο κυβερνήτη. Ανησυχία όταν ένοπλοι απείλησαν το τοπικό κοινοβούλιο, γι' αυτό δημιουργήθηκε η ομάδα αυτοάμυνας. Δεν ήθελα να επαναληφθούν τα του Κιέβου. Έχουν 22.000 ένοπλους, βαρύ οπλισμό. Βρίσκονται υπό τον έλεγχο της νόμιμης κυβέρνησης. Οι στολές τους μοιάζουν με ρωσικές, δεν είναι ρώσοι στρατιώτες. Δεν τους έχουμε εκπαιδεύσει στη Ρωσία».

«Οι εξτρεμιστές έχουν εκπαιδευτεί και δράσει ως παραστρατιωτικές ομάδες.»

«Ελεύθερες εκλογές όταν ομαλοποιηθούν τα πράγματα. Έγιναν στο Κόσοσβο, γιατί όχι και στην Κριμαία;»

«Υπάρχει επαφή των πρωθυπουργών Ρωσίας και Ουκρανίας παρά το γεγονός ότι η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τις νέες αρχές στο Κίεβο».

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίζει από τον Απρίλιο την έκπτωση στην τιμή με την οποία πωλεί το φυσικό αέριο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ομίλου Αλεξέι Μίλερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
 
Η Gazprom προτείνει να χορηγήσει δάνειο ύψους δύο έως 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία για να εξοφλήσει το χρέος της για το ρωσικό φυσικό αέριο που ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, μετά τη δήλωση της Ουκρανίας στο ρωσικό όμιλο ότι αδυνατεί να πληρώσει τις παραδόσεις του Φεβρουαρίου.