Κατά την συζήτηση της Τετάρτης εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις από αρεκτούς βουλευτές, στο κλίμα που ούτως ή άλλως είχε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Ν. Βούτσης, ο οποίος είχε σημειώσει την διαφορά μεταξύ άρσης της ασυλίας βουλευτών και απόπειρας να κηρυχθεί εμμέσως η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου – κάτι με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί.

Οι επιφυλάξεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκφραστούν κατά τη σχετική συζήτηση και διαδικασία στην ολομέλεια της Βουλής, κατά πάσα βεβαιότητα από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, Αλ. Τσίπρα.

 
Το σκεπτικό που διατυπώθηκε από στελέχη όπως ο Π. Λαφαζάνης, ο Αλ. Μητρόπουλος, ο Ι. Μιχελογιαννάκης αλλά και ο Μαν. Γλέζος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου οι οποίοι έχουν ήδη τοποθετηθεί επανειλημμένως για το ζήτημα, περιγράφεται από την επιφύλαξη επί της διαδικασίας και προ του κινδύνου, αφενός, οι δικαστικές διώξεις με τον τρόπο που αυτές ασκούνται να αποφέρουν μη επιθυμητό αποτέλεσμα και αφετέρου, να καταλήξουν σε φιάσκο.

Υπάρχει άλλωστε και η νομική άποψη ότι για κάποιες απο τις υποθέσεις είναι ελλιπής η τεκμηρίωση της εμπλοκής βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε εγκληματικές ενέργειες ή στην εγκληματική οργάνωση που περιγράφεται στο κατηγορητήριο.