Σε ομιλία του χθες το βράδυ από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστρίας, στη Βιέννη, ο Ντράγκι φάνηκε να «γυρίζει» την σταθερή θέση του για τον πληθωρισμό.

Στη συνέχεια της ομιλίας του επανέλαβε ότι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη είναι χαμηλός παρόλα αυτά μια παρατεταμένη περίοδος χαμηλού πληθωρισμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε τέτοια φαινόμενα. Υπογράμμισε όμως ότι σε μια τέτοια περίπτωση η ΕΚΤ βρίσκεται σε εγρήγορση και είναι προετοιμασμένη προκειμένου να επέμβει εάν καταστεί απαραίτητο.


Είναι φανερό γράφει το capital.gr ότι ο Μάριο Ντράγκι επεμβαίνει στην ισοτιμία EUR/USD, από τη στιγμή που μπαίνει στην διαδικασία να σχολιάσει τη δυναμική του κοινού νομίσματος και να αφήσει ανοιχτό ένα ενδεχόμενο αποπληθωρισμού.
“Είναι αλήθεια πως το ευρώ είναι λίγο υπερτιμημένο», παραδέχτηκε την Παρασκευή σε συνέντευξή του στην Les Echos η πρωθυπουργός της Γαλλίας Jean-Marc Ayrault. 
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο πως «αυτό δεν θα πρέπει να εμποδίσει τις προσπάθειές μας να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητα». 
 
Στην ευρωζώνη, εξήγησε, η ανταγωνιστικότητα εξαρτάται σε μερικώς μόνο από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, σύμφωνα με την Les Echos. 
 
Το ισχυρό ευρώ «μπορεί να βλάψει ορισμένες επιχειρήσεις και να ευνοήσει άλλες», πρόσθεσε ο Γάλλος αξιωματούχος. 

Πηγή: Reuters, Dow Jones Newswires