Το φεστιβάλ φιλοξενεί ο κινηματογράφος Μικρόκοσμος Filmcenter (Λεωφ. Συγγρού 106, στάση μετρό: Συγγρού-Φιξ). Διατίθεται ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο (8 ευρώ κανονικό και 5 ευρώ φοιτητικό), με το οποίο είναι δυνατή η παρακολούθηση και των τεσσάρων προβολών της ημέρας. Το αφιέρωμα ξεκινά στις 17:30 και τελειώνει μεταμεσονύχτια.
 

Οι ταινίες

eXistenZ (1999): Το eXistenZ είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του καναδού σκηνοθέτη David Cronenberg, στο οποίο ξεδιπλώνεται ένα μέλλον όπου η εικονική πραγματικότητα των παιχνιδιών έχει γίνει σωματική πραγματικότητα, και οι ήρωες δε γνωρίζουν εάν βρίσκονται στο παιχνίδι ή όχι. Πρωταγωνιστούν οι Jennifer Jason Leigh και Jude Law, πλαισιωμένοι από ηθοποιούς όπως ο Ian Holm και ο Willem Dafoe.
 

Tron (1982): Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ενώ η ψηφιακή τεχνολογία δεν ήταν διαδεδομένη, οι προσωπικοί υπολογιστές έκαναν ακόμη δειλά βήματα και το Ίντερνετ ήταν στα σπάργανα, ο Steven Lisberger οραματίστηκε την ιστορία ενός computer hacker και υλοποίησε το Tron, μια θρυλική ταινία που έμελλε να επηρεάσει πλήθος βιντεοπαιχνιδιών, κόμικς, αλλά και τηλεοπτικών σειρών.
 
Indie Game- The movie (2012): Οι Lisanne Pajot και James Swirsky δείχνουν μια διαφορετική όψη της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών, εκείνη των ανεξάρτητων σχεδιαστών. Ο θεατής παρακολουθεί ανθρώπους οι οποίοι δουλεύοντας μόνοι τους, τα απογεύματα, στο σπίτι τους, έφτιαξαν παιχνίδια που έπειτα μάγεψαν, όπως τα Super Meat Boy, Fez και Braid. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ βραβεύτηκε το 2012.
 
Short Fan Films: Υπάρχουν πολλές μικρού μήκους ταινίες βασισμένες σε δημοφιλή games· ανεξάρτητες παραγωγές, machinima, με ηθοποιούς, με animation,κ.α.- μερικές, μάλιστα, παραπέμπουν σε επαγγελματικές υπερπαραγωγές. Επελέγησαν κάποιες που ταξιδεύουν τον θεατή σε κόσμους εμπνευσμένους από τα πασίγνωστα παιχνίδια: Mass Effect, League of Legends, Pac-Man, Watch Dogs και πολλών άλλων.