Συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠαΣοΚ, προκειμένου να τους ενημερώσει για το θέμα του γάλακτος καθώς και για άλλα σημεία της συμφωνίας με την τρόικα, θα έχει στις 4 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Π.Κουκουλόπουλου.
 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εν μέσω των αντιδράσεων που εκφράζουν βουλευτές της δικομματικής κυβέρνησης για το θέμα του γάλακτος. 
 
Μετά τον αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή και Θάνο Μωραΐτη, την Παρασκευή και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος εξαπέλυσε βολές κατά της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα για το ίδιο θέμα. 
 
«Αστεία», ωστόσο, χαρακτήρισαν τη συζήτηση τόσο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς όσο και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Διαφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τη διάρθρωση του πολυνομοσχεδίου

Προ των ευθυνών τους θέτουν Σαμαράς και Βενιζέλος τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που φέρονται να αντιδρούν σε επιμέρους θέματα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές προσφέροντάς τους ταυτόχρονα το «παράθυρο» να «δραπετεύσουν» από προηγούμενες δηλώσεις τους, γράφει το naftemporiki.gr.

Η απόφαση, την οποία περιέγραψε με αδρές γραμμές χθες το βράδυ στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το επικαιροποιημένο κείμενο της συμφωνίας να έρθει σε ένα νομοσχέδιο – πακέτο με τρία άρθρα, ένα για τις αλλαγές που σχετίζονται με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ένα για το κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα και ένα για τις τράπεζες, δίνει δύο δυνατότητες στους βουλευτές: είτε να απορρίψουν συνολικά τη συμφωνία, είτε να κάνουν πίσω στις επιμέρους διαφωνίες τους.

Παρά την πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είχε πει στον Πρωθυπουργό στη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης ότι δεν θα θέσει τους βουλευτές του προ εκβιαστικών διλημμάτων, φαίνεται ότι στη Χαριλάου Τρικούπη επικράτησαν δεύτερες σκέψεις.

Κουκουλόπουλος: Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει

Σε ό,τι αφορά το θέμα των τραπεζών, και τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, ο Π. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει στην ψηφοφορία όλο μαζί, όπως πήγε και τον Σεπτέμβριο του 2011, που ψήφισε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε ότι στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα ζητήσει να κληθούν εκπρόσωποι της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Αρχής Ανταγωνισμού, για να ενημερωθούν οι βουλευτές πως γίνονται οι ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών στην ΕΕ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr)