Σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην Εφημερίδα των Συντακτών, την ώρα εκείνη η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο, που μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των ατόμων που έφεραν οπλισμό άρχισε να τρέχει στα γύρω στενά.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι ένοπλοι ήταν μαυροντυμένοι και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο άτομα που έφεραν καλάσνικοφ, ενώ πλέον μάρτυρες μιλάνε για πιστόλια, αλλά και σημαντικά μικρότερη ομάδα (20 άτομα).

Οι πληροφορίες είναι εξαιρετικά περιορισμένες για την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα στοιχεία των ατόμων που απήχθησαν (εφόσον απήχθησαν).

Η είδηση, μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει αναπαραχθεί σε κανένα άλλο μέσο, ενώ οι μαρτυρίες από άτομα που βρέθηκαν στα Εξάρχεια παραμένουν συγκεχυμένες.

Παρακολουθώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου και υπάρχουν ορισμένες επιβεβαιώσεις, εντοπίσαμε και παραθέτουμε την ακόλουθη μαρτυρία:

Για το περιστατικο με τους ενοπλους χθες στη πλατεια Εξαρχειων :
“Ημουν μπροστα που περασαν απο πλατεια και βαλτετσιου (παλιο φοινικα).
Τα οπλα τα ειχαν πανω και κατω, δηλαδη οχι σε ευθεια βολη για να ριξουν. Ενας ειπε 'μην ανησυχειτε, δε θα σας πειραξουμε, εσας σας αγαπαμε' Μετα ακουσα απο εμπιστο ατομο/συντροφο οτι ειπαν οτι οποιος ξαναπειραξει αναρχικο, αριστερο ή στεκι, θα τον εκτελεσουν (σαφεστατο μηνυμα προς μαφια και μπραβους).”
Θ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία δεν έκανε την έμφανισή της στην πλατεία, ενώ το Ιndymedia, σε πρώτη φάση ανέβασε την είδηση, και στην συνέχεια την κατέβασε, διαψεύδοντάς την και τοποθετώντας την στις κρυμμένες.