Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πέραν πάσης αμφιβολίας το αεροσκάφος χάθηκε και δεν υπάρχουν επιζώντες, ενώ η ανακοίνωση αυτή εστάλη σε γραπτό μήνυμα προς τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων.

Ακολούθησε επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, ενώ ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει αύριο συνέντευξη Τύπου, όπου θα κοινοποιηθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.
 
Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται μετά τον εντοπισμό αντικειμένων από τις αρχές της Αυστραλίας.  

Μάλιστα μετά τον εντοπισμό των δύο αντικειμένων, οι αρχές αποφάσισαν ότι οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό έχουν ολοκληρωθεί. 

 
Νωρίτερα οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι αεροσκάφος P-8 Poseidon του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού δεν κατόρθωσε να βρει τα “λευκά αντικείμενα”, που είχε εντοπίσει νωρίτερα κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος να επιπλέουν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, και που ίσως να ανήκαν στην πτήση MH370 της Malaysia Airlines.

Άγνωστο εξακολουθεί να παραμένει το τι συνέβη και το Μπόινγκ, το οποίο είχε απογειωθεί, στις 8 Μαρτίου  από την Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο, βρέθηκε τελικά στον Ινδικό Ωκεανό, στην Αυστραλία.