Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Πριν λίγη ώρα, η ηλεκτρονική σελίδα του Βήματος και το in.gr ανήρτησαν «ρεπορτάζ» με τίτλο «Αλλαγή ηγεσίας στο ΚΚΕ ζητεί η Λιάνα Κανέλλη», αναφερόμενα σε μια υποθετική συνέντευξη που δήθεν έδωσε η βουλευτής του ΚΚΕ στη δημόσια τηλεόραση.

 
Πρόκειται για μια είδηση παραποιημένη, πάνω σε μία συνέντευξη που έδωσε η Λιάνα Κανέλλη πριν από ένα χρόνο, πριν το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το περιεχόμενο της οποίας και τότε ήταν ψευδές. Και τότε είχε απαντηθεί και από την ίδια και από το Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.
 
Το δημοσίευμα προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος προς τους υπεύθυνους των ιστοσελίδων με αποτέλεσμα να κατέβει αμέσως μετά τη διαμαρτυρία. Επειδή ξέρουμε πως λειτουργεί το διαδίκτυο περιμένουμε από το Βήμα και το in.gr να προχωρήσουν άμεσα σε διόρθωση. Εφεξής η όποια αναπαραγωγή του ψευδούς δημοσιεύματος δεν μπορεί παρά να θεωρείται σκόπιμη»

To επίμαχο ρεπορτάζ

«Δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά», δήλωσε η Λ. Κανέλλη, μιλώντας στη ΔΤ, «αδειάζοντας» τα στέλεχη του κόμματος:

«Ο Ριζοσπάστης και ο 902 δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, ωστόσο, πως «οι απολύσεις στο Ριζοσπάστη είναι διαφορετικές από τις άλλες, γιατί το ΚΚΕ δεν είναι Βατικανό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και η Αλέκα δεν είναι ο Πάπας».
 
Η Λ. Κανέλλη παραδέχθηκε πως «όπως και τόσα εκατομμύρια άνθρωποι και οι απολυμένοι του Ριζοσπάστη βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Η Κανέλλη μίλησε επίσης για ανάγκη ανανέωσης της ηγεσίας του ΚΚΕ, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι αυτές οι αλλαγές πρέπει να είναι ευρύτατες.

«Το ίδιο το κόμμα απαιτεί ανανέωση ηγεσίας. Ομως οι αλλαγές δεν είναι ζήτημα προσώπων» σχολίασε χαρακτηριστικά.

 
Αναφερόμενη στην Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι σιχαίνεται «τις εορτολογίες – νεκρολογίες» που διαβάζει «από αυτούς που τόσα χρόνια βουτούσαν την πένα στη χολή κι έγραφαν για την Παπαρήγα και τώρα λένε ότι θα τους λείψει».

(Πηγή: iefimerida.gr)