Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εμφανίζεται να συγκεντρώνει συγκεντρωτικά ποσό περίπου 49% και ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 27,9% και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 13%. Τα ποσοστά αυτά αφορούν τα νομαρχιακά συμβούλια, όπου οι ψηφοφόροι ψηφίζουν κόμματα και ως εκ τούτου το ποσοστό θεωρείται ισάξιο με αυτό των βουλευτικών εκλογών.

Τα αποτελέσματα στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, τις δύο πρώτες πόλεις της χώρας που θα καθορίσουν την τελική νίκη, δείχνουν μάχη “στήθος με στήθος” του ΑΚΡ και του βασικού αντιπάλου του, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP).

(κίτρινο: Ερντογάν, κόκκινο: κεμαλιστές, κεραμιδί: εθνικιστές, μπλε: κούρδοι)

 
Στον τρίτο μεγαλύτερο νομό, τη Σμύρνη είναι σχεδόν ξεκάθαρο ότι κερδίζει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, όπως αναμενόταν.

Στην Κωνσταντινούπολη όπου υπάρχουν 9,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι επί συνόλου 52 εκατομμυρίων, τα αποτελέσματα που μεταδίδονται εμφανίζουν τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος πρώτο με ποσοστό 50% και ακολουθεί ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος με 37%. Ωστόσο μεταδίδονται και αποτελέσματα που δείχνουν μικρότερη διαφορά.

Στην Άγκυρα τα πράγματα είναι ακόμη πιο ενδιαφέροντα, αφού προηγείται μεν ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, αλλά με μικρότερη διαφορά.

 
Μεγάλη επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα θα έχουν τα αποτελέσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα και ως εκ τούτου αντιπροσωπευτική εικόνα θα υπάρχει όχι πριν από τις 12 ώρα Ελλάδας. Σημειώνεται ότι η θερινή ώρα θα αρχίσει να ισχύει στην Τουρκία τα μεσάνυχτα.
Στο δικτυακό τόπο της εφημερίδας Hurriyet, με καταμέτρημένο πάνω από το 15% των εκλογικών τμημάτων, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν λαμβάνει στο σύνολο της τουρκικής επικράτειας πσοσοστό 43,77%, το CHP φθάνει ασθμαίνων στο 25,01%, το ΜΗΡ αγγίζει το 18,03% και το κουρδικό κόμμα BDP που κατήλθε στις εκλογές στις ανατολικές επαρχίες το 6,18%.
 
Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», με καταμετρημένο το 29,06% των τμημάτων, το ΑΚΡ λαμβάνει 47,91%, το CHP 27,93%, το ΜΗΡ 13,32% και το BDP 2,83%.

Εντυπωσιακή είναι η ανάκαμψη των Γκρίζων Λύκων οι οποίοι σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις κατακτούν μεγάλους δήμους της Ανατολίας, μεταξύ των οποίων τα Αδανα, η Μερσίνα, το Αγρι, το Καρς και η Μαγνησία.

Την ίδια ώρα ο απολογισμός από τις ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ υποψηφίων για θέσεις αρχηγών χωριών αυξανόταν σε οκτώ νεκρούς, μετά το θάνατο δύο τραυματιών στο νοσοκομείο. Στο χωριό Γιουβατσίκ, κοντά στο Χιλβάν, στην ανατολική επαρχία Σανλιούρφα που συνορεύει με τη Συρία, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν δέκα τραυματίσθηκαν στη διάρκεια μάχης με πυροβόλα όπλα ανάμεσα σε οικογένειες υποψηφίων. Μια άλλη παρόμοια σύγκρουση σημειώθηκε στη νότια επαρχία Χατάι, που συνορεύει επίσης με τη Συρία, και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Εννέα τραυματίσθηκαν από μαχαίρι, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό εδώ