Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από εντάσεις και φραστικά επεισόδια με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Παναγιώτη Ρήγα να θέτει επί τάπητος το ζήτημα της στάσης που κράτησαν στην ψηφοφορία ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, που καταψήφισαν τη διάταξη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
 
«Κάτι τέτοιο, αυτή την ώρα, μια τέτοια συζήτηση δεν ωφελεί την ενότητα του κινήματος», είπε ο βουλευτής Κώστας Τριαντάφυλλος, επιχειρώντας να λειτουργήσει πυροσβεστικά σημειώνοντας ότι στην κατάσταση που βρίσκεται το κόμμα, και με την εσωστρέφεια που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες είναι ότι χειρότερο σε προεκλογική περίοδο με το κόμμα να πορεύεται προς τις κάλπες.
 
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ρήγας δεν φάνηκε να συμμερίζεται τις προτροπές του συναδέλφου του και επέμεινε λέγοντας ότι «Θα πρέπει να τα συζητήσουμε όλα» με τον υπουργό Θάνο Μωραΐτη να προειδοποιεί όσους συμμετείχαν στη συνεδρίαση ότι “αν ξεκινήσει τώρα μια τέτοια συζήτηση θα είμαστε πάλι πρώτο θέμα στα κανάλια απόψε”.
 
Τα αίματα άναψαν και ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο με τα μέλη του Συντονιστικού να χωρίζονται σε πτέρυγες από τη μία ο Βασίλης Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου και από την ο Κώστας Τριαντάφυλλος και ο Θάνος Μωραΐτης οι οποίοι και αποχώρησαν από την αίθουσα εξοργισμένοι.
 
«Να έρθουν να μας πουν γιατί ψήφισαν ‘παρών’ και ‘κατά’ αντίστοιχα», είπε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητώντας να ζητηθεί από τους Γιώργο Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνη να εξηγήσουν τι ήταν αυτό που τους ενόχλησε και τι θα έπρεπε κατά τη γνώμη τους να έχει γίνει διαφορετικά.
 
«Όλοι κρίνονται» τόνισε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία φέρεται ότι το βράδυ της Κυριακής στην επίμαχη ψηφοφορία όταν άκουσε τι ψηφίσαν ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε φραστικά κατά τους κάνοντας λόγο για “στάση ανευθυνότητας”.
 
Οι Θάνος Μωραΐτης και Κώστας Τριαντάφυλλος πήραν εκ νέου το λόγο και σε έντονο ύφος τόνισαν ότι «Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτό, δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αυτό», υποστηρίζοντας και πάλι ότι όλη αυτή η συζήτηση δεν βοηθά το κόμμα και προειδοποιώντας ότι “καλλιεργείται διχασμός”.
 
Αμέσως μετά αποχώρησε ο κ. Τριαντάφυλλος με τον Γιάννη Κουτσούκο να ακούγεται να του φωνάζει «Κάτσε να τα πούμε όλα», ενώ επεισόδιο υπήρξε και μεταξύ του κ.Τριαντάφυλλου και του Χρήστου Πρωτόπαπα κατά την έξοδο τους, καθώς ο κ. Πρωτόπαππας είχε δεχθεί κριτική από τον κ. Κουτσούκο ο οποίος του καταλόγισε ευθύνες για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.