Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκαν επεισόδια με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση δακρυγόνων και μια αντλίας νερού, προσπαθώντας να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Το μήνυμά μας είναι απλό, όμως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν θέλουν να το ακούσουν. Το μήνυμά μας είναι ότι οι πολιτικές που εφαρμόζουν σε απάντηση στην οικονομική κρίση δεν αρκούν και στην πραγματικότητα έχουν επιδεινώσει την οικονομική και κοινωνική κρίση. Το μήνυμά μας είναι ότι η λιτότητα δεν λειτουργεί», δήλωσε η γενική γραμματέας του CES, Μπερναντέτ Σεγκόλ.

 
Στόχος της κινητοποίησης είναι «να ανοίξει ένας νέος δρόμος στην Ευρώπη χωρίς λιτότητα όμως με ισχυρές επενδύσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας ποιότητας», σχολίασε από την πλευρά της η Εμανουέλα Μπονασίνα, εκπρόσωπος της CES, η οποία κάλεσε, μεταξύ άλλων, τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου «υποψήφιους που θα αλλάξουν τον τρόπο που διοικείται η ΕΕ».


Όπως επισημαίνουν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, περισσότεροι από 26 εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι άνεργοι.

Οι άνεργοι έχουν αυξηθεί κατά 10 εκατομμύρια από το 2008, ενώ παράλληλα σε 18 από τις 28 χώρες της ΕΕ οι πραγματικοί μισθοί έχουν σημειώσει πτώση.

«Η κατάσταση των νέων είναι ακόμη χειρότερη: 7,5 εκατομμύρια νέοι Ευρωπαίοι δεν εργάζονται, δεν σπουδάζουν. Πολλοί από τους πιο μορφωμένους και με το ισχυρότερο επιχειρηματικό πνεύμα εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να αναζητήσουν εργασία αλλού», υπογράμμισε η Σεγκόλ, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να υπάρξει μια «χαμένη γενιά».
 

(Πηγές: euronews, ΑΠΕ-ΜΠΕ via enet.gr)