Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιολόγηση του οίκου αναβλήθηκε για την 1η Αυγούστου.
 
Στελέχη του οίκου υποστηρίζουν ότι οι προγραμματισμένες ημερομηνίες είναι ενδεικτικές, υπονοώντας ότι μπορούν να αλλάξουν, χωρίς ωστόσο να αιτιολογούν την αναβολή.
 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτή η εξέλιξη δεν αλλάζει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την έκδοση ομολόγου.
 
Την Πέμπτη, η Moody's είχε αξιολογήσει ως πιστοληπτικά θετική (credit positive) την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου από το ελληνικό Κοινοβούλιο, το βράδυ της Κυριακής.
 
 

Αυξημένο ρίσκο
 

Εντούτοις, παρά τη θετική αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων, ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιούσε ότι το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα παραμένει αυξημένο, καθώς «η πιθανότητα περαιτέρω διάβρωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας παραμένει υψηλή και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στους επόμενους έξι μήνες».
 
Πάντως, το κλίμα για την Ελλάδα στις αγορές δεν επηρεάστηκε και τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων παραμένουν σε χαμηλό τετραετίας. 
 
Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς διαμορφωνόταν την Παρασκευή στο 6,12%.
 
Η Ελλάδα αξιολογείται με «Caa3» από την Moody's, εννέα βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική κατηγορία (investment grade). H Standard and Poor's και η Fitch την αξιολογούν με B+, έξι βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική κατηγορία.
 
Την Παρασκευή η Standard and Poor's προχώρησε σε γενναία αναβάθμιση της αξιολόγησης της ΔΕΗ κατά τρεις βαθμίδες, συγκεκριμένα σε «B» από «CCC».