Παράλληλα με την ανακατάληψη του αεροδρομίου στο Κραματόρσκ, οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις φαίνονται να παίρνουν θέσεις κοντά στο Σλαβιάνσκ. Οι αναφορές για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο του Κραματόρσκ είναι αντικρουόμενες, όπως και οι πληροφορίες για θύματα.
 
Τα οδοφράγματα γύρω από τα κατειλημμένα κτίρια στις πόλεις στα ανατολικά παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης ουκρανικά τεθωρακισμένα είχαν θεαθεί βόρεια του Σλαβιάνσκ. 
 
Η εικόνα ωστόσο δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη ούτε στο Κραματόρσκ. Οι ουκρανικές δυνάμεις που ανακατέλαβαν τον έλεγχο του αεροδρομίου φαίνεται ότι βρέθηκαν, όπως μεταδίδει το Reuters, αντιμέτωποι με πλήθος, μη οπλισμένο, που συγκεντρώθηκε γύρω από το αεροδρόμιο και φώναζε συνθήματα εναντίον της ηγεσίας στο Κίεβο.
 

Συνάντηση στη Γενεύη

 
Οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού μειώνουν τις δυνατότητες σύγκλισης απόψεων, ενόψει της τετραμερούς συνάντησης στη Γενεύη. Ουκρανία, Ρωσία, ΗΠΑ, και η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε συναντώνται την Πέμπτη στην ελβετική πόλη για να βρεθεί διπλωματική διέξοδος.
 
Το τεταμένο κλίμα περιγράφει, ενδεικτικά, η λιτή ανακοίνωση της γερμανικής καγκελαρίας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Πούτιν το βράδυ της Τρίτης: «Παρότι υπήρξαν διαφορές στην ερμηνεία των τρεχουσών εξελίξεων, στο επίκεντρο της συνομιλίας […] βρέθηκαν οι προετοιμασίες για την προγραμματισμένη σύνοδο στη Γενεύη».
 
Το Κρεμλίνο καταδικάζει σε υψηλούς τόνους την επέμβαση, λέγοντας πως αποτελεί «βίαιη απάντηση στους διαδηλωτές» στην ανατολική Ουκρανία και προειδοποιώντας πως η Ουκρανία βρίσκεται «στο χείλος του εμφυλίου πολέμου».
 
Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ στηρίζουν το Κίεβο στην επιχείρηση ανάκτησης του ελέγχου από τους φιλορώσους με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει πως οι προκλήσεις στην ανατολική Ουκρανία δημιουργούν μία κατάσταση στην οποία η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει.
 
Η ουκρανική κυβέρνηση έχει την ευθύνη να διασφαλίσει την έννομη τάξη, τονίζει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ταυτόχρονα αποσαφηνίζει ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει την πρόθεση να παράσχει θανατηφόρα εφόδια στις ουκρανικές δυνάμεις.