Αστυνομικός βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα επειδή ο φακός τον κατέγραψε να κλωτσά κοπέλα πεσμένη στο δρόμο, ενώ νέο βίντεο δείχνει τις αστυνομικές δυνάμεις να χτυπούν και να κλωτσούν επίμονα διαδηλωτή που έχουν ακινητοποιήσει, επίσης πεσμένο στην άσφαλτο.
 
Διαδήλωση στη Ρώμη το απόγευμα του Σαββάτου εξελίχθηκε σε βίαιο κηνυγητό γύρω από την πλατεία Μπαρμπερίνι, με συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών στους γύρω «ακριβούς» δρόμους.
 
Οι νεότερες εικόνες που εμφανίζονται στη δημοσιότητα έρχονται την Τετάρτη από βίντεο που κατέγραψε οπερατέρ του ιταλικού πρακτορείου Ansa.
 
Στο βίντεο νεαρός με καλυμμένο το πρόσωπό του εμφανίζεται ήδη πεσμένος στον δρόμο, με τον αστυνομικό που τον έχει κινητοποιήσει να τον χτυπά με το γκλομπ. Ενώ ο νεαρός δεν κάνει τίποτα παρά να προσπαθεί να καλύψει το κεφάλι του με τα χέρια του, έρχονται μετά από λίγο και άλλοι αστυνομικοί που αρχίζουν να τον κλωστούν και συνεχίζουν τα χτυπήματα με τα γκλομπ.  
 
Φωτογραφίες που είχαν βγει στη δημοσιότητα τη Δευτέρα έδειχναν, μεταξύ άλλων, αστυνομικό με πολιτικά να κλωτσά μέσα στη γενική αναταραχή κοπέλα που ήταν πεσμένη στον δρόμο, την οποία προσπαθεί να προστατεύσει νεαρός.
 
 

Κρετίνος και υποδειγματική δράση
 

Το περιστατικό προκάλεσε έντονες συζητήσεις, σε σημείο που μέχρι και ο επικεφαλής της ιταλικής αστυνομίας, Αλεσάντρο Πάνσα, χαρακτήρισε τον αστυνομικό «κρετίνο που πρέπει να ταυτοποιήσουμε και να τιμωρήσουμε» -επιμένοντας ωστόσο ότι οι αστυνομικοί γενικά «έδρασαν υποδειγματικά και εντός των νόμιμων ορίων».
 
Ενδιάμεσα, η εισαγγελία είχε ξεκινήσει έρευνα για τον αστυνομικό με πολιτικά, ο οποίος εμφανίστηκε τελικά αυτοβούλως. Μιλώντας στη Reppublica, ο υφυπουργός Εσωτερικών Φίλιπο Μπούμπικο μίλησε για «τρομακτικές εικόνες» λέγοντας πως οι υπεύθυνοι «πρέπει να τιμωρηθούν».