Ξεχωριστές αναφορές θέλουν και το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης του Ντονέτσκ να περιέρχεται στον έλεγχο φιλορωσικών δυνάμεων.
 
Το μεσημέρι της Τετάρτης, ανταποκριτές των ξένων ΜΜΕ και αυτόπτες μάρτυρες είδαν έξι άρματα μάχης στα οποία είχε υψωθεί η ρωσική σημαία να κινούνται σε πομπή προς το Σλαβιάνσκ.
 
Οι ένοπλοι πάνω στα τανκς φορούσαν διαφόρων τύπων στολές παραλλαγής, ήταν οπλισμένοι με οπλοπολυβόλα και εκτοξευτές χειροβομβίδων. 
 
 

Αυτομόλησαν στη φιλορωσική πλευρά;
 

Ένας εξ αυτών, μεταδίδει το Associated Press, υποστήριξε πως τα άρματα μάχης ήταν από τις ουκρανικές δυνάμεις και «αυτομόλησαν» στη φιλορωσική πλευρά. Η οχηματοπομπή ερχόταν από τα νότια, αν και δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι τα άρματα είχαν ξεκιήσει από το Κραματόρσκ, όπου την προηγούμενη μέρα βρίσκονταν ουκρανικές δυνάμεις.
 
Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης της Ντονέτσκ -της πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, στην οποία επίσης βρίσκεται το Σλαβιάνσκ- ανέφερε στο Reuters ότι φιλορώσοι ένοπλοι κατέλαβαν το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου.