Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση η Πολιιτκή Γραμματεία κατέληξε στην κάλυψη των έξι από τις οκτώ θέσεις που είχαν μείνει κενές στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του περασμένου Σαββατοκύριακου

Οι έξι υποψήφιοι θα είναι οι: Κανάκης Νικήτας, Γενικός Γραμματέας  των Γιατρών του Κόσμου, Καραμεσίνη Μαρία, οικονομολόγος, Κυρίτσης Γιώργος, δημοσιογράφος, Ρηγοπούλου Πέπη, καθηγήτρια ΕΚΠΑ και Φουντουλάκης Γιώργος,  ΑΜΕΑ, Παραολυμπιονίκης, οι οποίοι εκλέχθηκαν ομόφωνα.


Υποψήφιος θα είναι επίσης ο νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης ο οποίος είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ. Η υποψηφιότητά του πέρασε κατά πλειοψηφία αφού, παρά τις προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατόν να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Αριστεράς Πλατφόρμας. 

Μένουν δύο ακόμη θέσεις εκ των οποίων η μία ,σύμφωνα με πληροφορίες, θα προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ενώ η δεύτερη μένει ανοιχτή για πρόσωπο έκπληξη της τελευταίας στιγμής, χωρίς να αποκλείεται αυτό να είναι ο γνωστός ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, ο οπίος ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του. Σε κάθε περίπτωση πρόθεση της ηγεσίας το ευρωψηφοδέλτιο να κλειδώσει μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα οι υποψηφιότητες των δύο οικονομολόγων Γιάννη Βαρουφάκη και Κώστα Λαπαβίτσα δεν πέρασαν αφού δεν ξεπεράστηκαν οι αντιρρήσεις που εξέφραζαν για μεν τον πρώτο οι μειοψηφία για μεν τον δεύτερο οι πλειοψηφία.
Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στο άνοιγμα του κόμματος σε πρόσωπα από τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, ενώ τα δύο τελευταία ονόματα που απέμειναν θα «κλειδώσουν» μετά τις απαντήσεις που αναμένονται σε νέα συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας δεν έλειψαν και οι εντάσεις, πέρα από τις υποψηφιότητες και για τα ευρύτερα πολιτικά ζητήματα με τον Αλέξη Τσίπρα να φέρεται από πληροφορίες, να απευθύνει σύσταση στα μέλη της πολιτικής γραμματείας που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα για το ότι άνοιξαν θέμα νομίσματος ένα μήνα πριν τις εκλογές. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο να χαμηλώσουν οι τόνοι και να μην δίνεται σε προεκλογικό χρόνο εικόνα εσωστρέφειας.