Έγινε, επίσης, αναφορά σε μετανάστη που υπέστη μόνιμη βλάβη στα γεννητικά του όργανα, όταν ζητούσε φαρμακευτική βοήθεια, την οποία του αρνήθηκαν.
 
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο συντονιστής της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου και ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ, αναφέρθηκαν σε δύο περιπτώσεις βασανισμού μεταναστών.
 
Η πρώτη αφορά στην καταγγελία για βασανισμό με ηλεκτροσόκ του Ν.Α., επειδή-όπως αναφέρθηκε-αρνήθηκε να υπογράψει την οικειοθελή αναχώρησή του από τη χώρα. Ο ίδιος κατέθεσε μήνυση για το συμβάν, αλλά όπως είπε ο κ.Κωνσταντίνου δέχθηκε πιέσεις για να την αποσύρει, γεγονός που δεν έγινε.
 
Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά μια εξήγηση για το ότι δεν έχει βγει ακόμη πόρισμα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που διεξάγει έρευνα, δεδομένου-όπως αναφέρει-ότι ο μηνυτής αναγνώρισε δύο αστυνομικούς, ενώ το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2013.
 
Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ σημείωσε πως ο καταγγέλλων έχει βρεθεί τουλάχιστον τρεις φορές στο στόχαστρο και έχει καταθέσει αντίστοιχες μηνύσεις για ξυλοδαρμό, επειδή πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις των μεταναστών στα κέντρα κράτησης.
 
Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε μόνιμη βλάβη που υπέστη στα γεννητικά όργανα ο Β.Α., όταν ζητούσε φαρμακευτική βοήθεια, την οποία του αρνήθηκαν.
 
Ο κ.Κωνσταντίνου και ο κ. Ασλάμ ζήτησαν το κλείσιμο των κέντρων κράτησης, τα οποία χαρακτήρισαν «στρατόπεδα συγκέντρωσης».