Σε συνένετευξη που παραχώρησε μετά τη λήξη της τετραμερούς συνάντησης των επικεφαλής της Διεθνούς Διπλωματίας στην ελβετική πόλη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είπε πως όλες οι πλευρές συμφώνησαν να γίνουν βήματα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της αποχής από τη βία.
 
«Όλες οι πλευρές πρέπει να απέχουν από κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού ή προκλητικών ενεργειών» αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν που διέρρευσε στα media. «Όλες οι παράνομες ένοπλες ομάδες πρέπει να αφοπλιστούν, όταν τα παρανόμως κατειλημμένα κτήρια πρέπει να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, όλοι οι παρανόμως κατειλημμένοι δρόμοι, πλατείες και άλλοι δημόσιοι χώροι σε ουκρανικές πόλεις πρέπει να εκκενωθούν» συνεχίζει το ίδιο κείμενο.

 
Ο Λαβρόφ ξεκαθάρισε πως η Ρωσία δεν επιθυμεί να παρέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία, ενώ από την πλευρά του, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι επέμεινε πως η συμφωνία πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή. 
Όσον αφορά στη χορήγηση αμνηστίας απευθύνεται σε αυτούς που θα σεβαστούν τις διατάξεις της συμφωνίας αυτής με εξαίρεση αυτούς που είναι ένοχοι για κακουργήματα δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ακόμη είπε ότι η κρίση πρέπει να επιλυθεί από τους ίδιους τους Ουκρανούς και κάλεσε για μακροχρόνιες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.
Το ζητούμενο είναι να μην μείνουμε στις γραπτές διατυπώσεις αλλά να προχωρήσουμε σε  πράξεις δήλωσε από τη Γενεύη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναφερόμενος στον οδικό χάρτη που συμφωνήθηκε στη Γενεύη μεταξύ της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του Κιέβου για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο ίδιος προειδοποίησε εξάλλου την Ρωσία ότι χρειάζεται να εφαρμόσει άμεσα την συμφωνία που έχει στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία αν θέλει να αποφύγει μια περαιτέρω διεθνή δράση εις βάρος της χώρας του.

«Κατέστησα σαφές σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών (της Ρωσίας Σεργκέι) Λαβρόφ ότι αν δεν μπορέσουμε να δούμε πρόοδο στις άμεσες προσπάθειες για την (…) εφαρμογή των αρχών αυτής της συμφωνίας αυτό το Σαββατοκύριακο, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να επιβάλουμε περαιτέρω κυρώσεις στην Ρωσία», σημείωσε.
 
Οι τετραμερείς συζητήσεις για την ουκρανική κρίση ξεκίνησαν στη Γενεύη περίπου στις 12:00 ώρα Ελλάδας.