Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δεν έδωσε λεπτομέρειες. Ερωτηθείς αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της συμφωνίας σχετικά με την απελευθέρωση των δημόσιων κτηρίων, δήλωσε ότι ελπίζει οι διακοπές του Πάσχα να διευκολύνουν τη διαδικασία. «Ας ελπίσουμε ότι, αν αυτοί οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα κτήρια, να παραδώσουν τα όπλα, σήμερα και αύριο, οπότε στη συνέχεια η διεθνής αποστολή να μεσολαβήσει για την εφαρμογή της συμφωνίας», είπε ο υπουργός.

Ωστόσο, ανέφερε ότι αν η απελευθέρωση των κτηρίων δεν ξεκινήσει σε λίγες ημέρες τότε μετά το Πάσχα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες. 

Η Ρωσία, η Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν ότι «όλες οι παράνομες ένοπλες ομάδες θα πρέπει να αφοπλιστούν∙ όλα τα παράνομα κατειλημμένα κτίρια πρέπει να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους∙ όλοι οι παράνομα κατειλημμένοι δρόμοι, οι πλατείες και άλλοι δημόσιοι χώροι στις ουκρανικές πόλεις πρέπει να εκκενωθούν».

Φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να φύγουν έως ότου ακτιβιστές που οι διαδηλώσεις τους βοήθησαν να ανατραπεί ο φιλορώσος πρόεδρος τον Φεβρουάριο εγκαταλείψουν τον οχυρωμένο καταυλισμό τους, γνωστό ως Μαϊντάν.