Αναλυτικά, από πειθαρχικό έλεγχο απειλούνται να περάσουν όσοι καθηγητές δεν παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία που θα ανοίξουν προκειμένου να γίνει η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάθηκαν μέσα στην χρονιά, δήλωσε μιλώντας στο STAR ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.
 
Με κινητοποιήσεις απαντά η ΟΛΜΕ στην κίνηση του υπουργείου Παιδείας, να μειώσει τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα για τους μαθητές 500 σχολείων.
 
Η ΟΛΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00-11:000), τηνς Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Από τα σχολεία που ανοίγουν νωρίτερα, τα 84 είναι στην Αττική, τα 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια. Το κάθε ένα θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων.
 

Λιγότερες εκδρομές και αργίες
 

Εντωμεταξύ, από τις πέντε σχολικές εκδρομές που υπάρχουν τον χρόνο, αυτές θα περιοριστούν σε τρεις. Μάλιστα, η πενθήμερη της Γ Λυκείου αναμένεται να γίνει τριήμερη.
 
Σε ό,τι αφορά τις αργίες εξετάζεται να γίνουν αρκετές περικοπές, όπως να κοπεί η αργία του Αϊ-Γιαννιού στις 7 Ιανουαρίου αλλά και η εορτή των Τριών Ιεραρχών 30 Ιανουαρίου, για την οποία υπάρχουν σκέψεις, ο εορτασμός να γίνεται στο σχολείο.