Η επιστολή/απάντηση του ΟΗΕ που δημοσιεύουμε σήμερα αναφέρει ότι ο ΟΗΕ ουδέποτε συνεργάστηκε με την συγκεκριμένη ΜΚΟ αλλά και με καμία από τις άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις που φέρεται να συνεργάζονταν με την ελληνική ΙΜΙ.

Τον Φεβρουάριο ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ισχυριστεί ότι ενέκρινε τα κονδύλια επειδή η συγκεκριμένη ΜΚΟ έκανε καλή δουλειά και συνεργαζόταν με τον ΟΗΕ. Το TPP είχε αποκαλύψει τότε (βλέπε επισυναπτόμενο άρθρο) ότι ήδη από το 2004 ο τότε πρέσβης στο Λίβανο είχε ενημερώσει την ελληνική πολιτική ηγεσία ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ εκτελούσε μόνο έργα βιτρίνας, στα οποία μάλιστα συμμετείχε και ο Ανδρέας Λοβέρδος που είχε επισκεφτεί τη χώρα μαζί με ένα τσούρμο δημοσιογράφους που τον απαθανάτισαν μάλιστα να συμμετέχει συμβολικά σε ελεγχόμενη απενεργοποίηση νάρκης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν είχε νοιώσει τότε την ανάγκη να απαντήσει στις αποκαλύψεις του ρεπορτάζ. Αναμένουμε τώρα με ενδιαφέρον την αντίδρασή του μετά την διάψευση των ισχυρισμών του από τον αρμόδιο τμήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 

Η απάντηση του ΟΗΕ