Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Ευρωπαίοι αποκλείουν το ενδεχόμενο διαγραφής του, κάτι που συζητούν ωστόσο οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ.

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι περαιτέρω κούρεμα θα οδηγήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε άμεσες απώλειες και πως στην Ε.Ε. προτάσσεται ως λύση η επέκταση της διάρκειας αποπληρωμέης των δανείων και η μείωση των επιτοκίων.
Αν και η Αθήνα έχει δώσε πολύ μεγάλο βάρος στο πλεόνασμα, για να δοθεί το έναυσμα για νέες συνομιλίες ελάφρυνσης του χρέους, αξιωματούχοι της ευρωζώνης υπονοούν ότι στις συνομιλίες δεν θα μελετηθούν «χοντρές» διαγραφές χρεών, όπως ζητούσαν ορισμένοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ πέρσι.
 
Το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια των κρατικών πιστωτών, που σημαίνει ότι οποιοδήποτε παραπάνω «κούρεμα» θα προκαλέσει άμεσες ζημίες για τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης.
 
Αντ' αυτού, οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης αναμένεται να επεκτείνουν περαιτέρω τις διάρκειες αποπληρωμής των δανείων διάσωσης και να χαμηλώσουν τα επιτόκια που χρεώνουν. Μολονότι κατ'αυτόν τον τρόπο δεν θα πέσουν τα συνολικά επίπεδα του ελληνικού χρέους, που το 2013 χτύπησαν το ρεκόρ του 175% του ΑΕΠ, θα γίνει πολύ πιο εύκολη η αποπληρωμή τους.