Η επιλογή του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του…πρώην Κινήματος να προσφέρει αυτό το ενσταντανέ έναν μήνα πριν από τις ευρωεκλογές εξόργισε τη Χ. Τρικούπη, αναφέρει η Μαρίνα μάνη στο capital.gr. Πέραν του…προφανούς, και για έναν επιπλέον λόγο: ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση ή δήλωση στήριξης της «Ελιάς», οπότε, για τις «κακές γλώσσες», η παρουσία του στο πλευρό του Φ. Κουβέλη ερμηνεύεται ως κατεύθυνση ψήφου των υποστηρικτών του…
 
Είναι ενδεικτικό το υπονοούμενο που άφησε ο Ευ. Βενιζέλος χθες, από το βήμα εκδήλωσης της «Ελιάς», καλώντας σε στήριξη «της μεγάλης προσπάθειας για την ενότητα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».
Η κοινή συνάντηση Παπανδρέου – Κουβέλη, θα γίνει το πρωί της Δευτέρας, κατά την παρουσίαση βιβλίου της ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιας με τη ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά «Το Αύριο Αργεί Πολύ: Για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση».

Η απόφαση του κ. Παπανδρέου να συμμετάσχει σε ένα πάνελ δίπλα στον κ. Κουβέλη λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές ερμηνεύεται ως έμμεση στήριξη στον «τρίτο πόλο» που συγκροτεί η ΔΗΜΑΡ και έχει πυροδοτήσει νέο κύκλο εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ. 

Κασσής: Απομένει ο Παπανδρέου να πάει στη ΔΗΜΑΡ


Τα πυρά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή, δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την κοινή εμφάνιση που θα έχει τη Δευτέρα με τον Φώτη Κουβέλη.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του MEGA, ο κ. Κασσής κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου πως «κάνει μεγάλο κακό στο ΠΑΣΟΚ» καθώς αντί να στηρίξει την Ελιά, «οι μισοί υπουργοί του είναι στη ΔΗΜΑΡ».

«Το μόνο που απομένει είναι να δηλώσει ότι στηρίζει και ο ίδιος την ΔΗΜΑΡ» συμπλήρωσε ο κ. Κασσής. Σημείωσε πως όσοι έχουν ευθύνες για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ «πρέπει να απολογηθούν».

Ρήξη με τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με το Mega, βουλευτές και στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη δήλωναν έξαλλοι με τη νέα αυτή «πρόκληση» από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία εμφάνιση, ούτε έχει προχωρήσει σε μία δήλωση στήριξης του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών.
 
Αν και ο Γ.Παπανδρέου έχει δημοσίως ξεκαθαρίσει ότι δεν συμφωνεί με το εγχείρημα της Ελιάς (το δήλωσε την προηγουμένη της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της συμμαχίας, στην οποία δεν συμμετείχε ούτε ο ίδιος, ούτε άλλοι 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ), εντούτοις για πολλούς αποτελεί έκπληξη η έμμεση στήριξη προς τη ΔΗΜΑΡ.
 
Δεδομένων και των αποτελεσμάτων των πρόσφατων δημοσκοπήσεων (η Ελιά συγκεντρώνει κατά μέσο όρο γύρω στο 6%, ενώ η ΔΗΜΑΡ αγωνίζεται να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή με το ποσοστό της περίπου στο 3%) η κίνηση Παπανδρέου εκτιμάται ότι έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Α. Γεωργιάδης: Σε λίγο θα «πουλάει αντιμνημόνιο»

 
Ο πρώην πρωθυπουργός πάντως άρχισε να δέχεται και “γαλάζια” πυρά καθώς η εκτίμηση ότι το “κλάδεμα” της ελιάς που επιχειρεί κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την Κυβέρνηση, προκαλεί έντονο εκνευρισμό και ανησυχία στους γαλάζιους εταίρους.
 
«Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο ο Γιώργος Παπανδρέου θα πουλάει αντιμνημόνιο και θα καταγγέλλει τα CDS σαν τον Πάνο Κομμένο», δήλωσε επ αυτού ο υπουργός Υγείας Αδωνίς Γεωργιάδης, (ΣΚΑΙ)  προσθέτοντας ότι «Βρισκόμαστε στη χώρα του παραλόγου».