Υπενθυμίζουμε πως στον απόηχο της μη επιστροφής του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Κορυδαλλού, η Αντιτρομοκρατική είχε συλλάβει εκ νέου τον Κ. Σακκά με την κατηγορία της παραβίασης περιοριστικών όρων, επειδή μια βραδιά δεν κοιμήθηκε στο πατρικό του σπίτι, αλλά διανυκτέρευσε σε φιλικό σπίτι, στο οποίο είχε παραμείνει μέχρι αργά.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο είχε απαλλάξει τότε τον Κ. Σακκά από την κατηγορία, κρίνοντας ότι η παραμονή για κάποιες ώρες σε ένα φιλικό σπίτι δε συνιστά παραβίαση του περιοριστικού όρου της διαμονής στο πατρικό του σπίτι, διότι αυτός δεν μετεγκαταστάθηκε, δεν πήρε μαζί του καμιά βαλίτσα, αλλά απλώς έμεινε για κάποιες ώρες (ούτε καν 24ωρο) στο φιλικό του σπίτι.

Επειδή, όμως, η απόφαση είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Στην σημερινή εκδίκαση, με απόντα τον ίδιο τον Κώστα Σακκά, ο μοναδικός μάρτυρας, ο πατέρας του, δήλωσε ό,τι και στο πρωτόδικο δικαστήριο, ότι δηλαδή ο  ο ίδιος ζήτησε από το γιο του να παραμείνει στο φιλικό σπίτι, διότι είχε πιει παραπάνω από το κανονικό και θα ήταν καλύτερα να πάει στο σπίτι του το πρωί της επομένης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η εισαγγελέας της έδρας προσπάθησε να μετατρέψει τη δίκη από δίκη πραγματικών περιστατικών σε δίκη προθέσεων.

Ζήτησε την καταδίκη του Κ. Σακκά, με βασικό επιχείρημα ότι η μετέπειτα εξαφάνισή του απέδειξε πως είχε πρόθεση και διάθεση να παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους!

Ζήτησε, δηλαδή, μια υπόθεση του παρελθόντος να κριθεί με βάση μεταγενέστερα γεγονότα, κατά παραβίαση στοιχειωδών αρχών του ισχύοντος Δικαίου.

Το δικαστήριο, ωστόσο, αντέχοντας στην πίεση της τρομοϋστερίας, αθώωσε τον κατηγορούμενο κατά πλειοψηφία. 

«Είμαι περήφανος που ο Κώστας Σακκάς είναι γιος μου», ήταν η λακωνική δήλωση που έκανε στην «Κόντρα» ο Σπύρος Σακκάς.

Πηγή: Κόντρα