Εντωμεταξύ, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ακύρωσε προγραμματισμένη τηλεφωνική συνομιλία με τον Σεργκέι Λαβρόφ με αντικείμενο τη Συρία όταν ο Ρώσος ΥΠΕΞ ζήτησε να τεθεί στην ατζέντα και η κατάσταση στην Ουκρανία.
 
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας έληξε χωρίς αποτέλεσμα, και με τη Ρωσία να ζητά τη διακοπή της ουκρανικής στρατιωτικής επίθεσης προειδοποιώντας, διά του πρεσβευτή της Βιτάλι Τσούρκιν, το Κίεβο και τους Δυτικούς «υποκινητές» να μην διαπράξουν «ένα μοιραίο λάθος».
 
Ο Βρετανός πρεσβευτής Μαρκ Λάιλ Γκραντ τόνισε ότι η «πλαστή αγανάκτηση της Ρωσίας δεν πείθει κανέναν» και η αμερικανίδα του Σαμάνθα Πάουερ συμπλήρωσε ότι η Ρωσία «προσβάλλει τη νοημοσύνη της παγκόσμιας κοινότητας» συγκαλώντας άλλη μία έκτακτη σύνοδο του ΣΑ.
 
Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει επιτύχει να συμφωνήσει σε καμία ενέργεια σχετικά με την ουκρανική κρίση στις 13 συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την έναρξη της κρίσης, δεδομένου ότι η Ρωσία διατηρεί δικαίωμα βέτο ως μόνιμο κράτος-μέλος.
 

Επονείδιστη πράξη βίας


Η Ρωσία είχε ζητήσει την πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιχείρηση που πραγματοποιεί ο ουκρανικός στρατός στην νοτιοανατολική πόλη της Ουκρανίας Σλαβιάνσκ.
 
Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, την ουκρανική στρατιωτική επιχείρηση ως «επονείδιστη πράξη βίας» από την πλευρά του Κιέβου, η οποία μπορεί «να οδηγήσει την Ουκρανία στην καταστροφή».
 
«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτήν την τρελή επιχείρηση αντιποίνων στην ανατολική Ουκρανία» ανέφερε.