Με  την επίκληση του κινδύνου δημιουργίας … “σοβιετικού κράτους” ο υπουργός Ανάπτυξης, απέρριψε – μιλώντας στην Βουλή – κάθε σκέψη ώστε η διαχείριση του αιγιαλού να μπορεί να ασκείται από δημόσιες επιχειρήσεις.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τίτλο «απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας», στην αρμόδια διαρκή επιτροπή απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης σχετικά με την παράδοση του αιγιαλού σε ιδιωτικά συμφέροντα. Ο Κ.Χατζηδάκης υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων σύμφωνα με τις οποίες οι επιχειρήσεις της κατηγορίας «Οργανωμένοι Υποδοχείς Δραστηριότητας» μπορεί να είναι μόνον ιδιωτικοί φορείς η συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (αρ.18). Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρούμε ότι το δημόσιο, την ώρα που πάει να περιοριστεί και ορθώς πάει να περιοριστεί, για να μην είμαστε ένα σοβιετικό κράτος, πρέπει να αποκτήσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα είναι να κάνει επιχειρηματικά πάρκα»! Μάλιστα από την τοποθέτηση του υπουργού δεν έλλειψαν και τα  ειρωνικά σχόλια: «Είδατε τον αιγιαλό και αμέσως χτυπάνε καμπανάκια! Ω, η ιερή αγελάδα, ο αιγιαλός και αμέσως εμείς έχουμε προηγούμενα με τον αιγιαλό και θέλουμε να καταστρέψουμε όλους τους αιγιαλούς…»

Για το θέμα ασκήθηκε έντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη α επισημαίνει πως οι Οργανωμένοι Υποδοχείς Δραστηριότητας «μπορούν να διαχειρίζονται αιγιαλούς καθώς και να ασκούν δραστηριότητες λιμένα. Είναι νομοθεσία αυτή για ευρωπαϊκή χώρα; Μπορείτε να μας επικαλεστείτε ένα ευρωπαϊκό παράδειγμα; Οι ΟΗΔ μπορεί να ιδρυθούν ως ανώνυμες εταιρείες, ως ιδιωτικές κεφαλαιοχικές εταιρείες ή με ΣΔΙΤ. Δημόσιo δεν μπορούν να ιδρυθούν; Γιατί οι ΟΗΔ πρέπει να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά που λέτε, να εκποιούν και να κάνουν ελεύθερη χρήση παραλίας με οποιοσδήποτε τρόπο θεωρήσουν αυτές. Άρα και να αυτοματοποιήσουν την αδειοδότηση στο εσωτερικό της παραλίας;». Η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου επισήμανε ότι «με αυτό το άρθρο; Νομιμοποιείτε τους μεγαλοκαταπατητές και δεν θα είναι παράνομοι»