«Κατάπτυστα», «κακόγουστα» και «σεξιστικά» είναι ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς που επεφύλαξαν για τα νέα προεκλογικά σποτ του Ποταμιού με τίτλο «για πρώτη φορά», οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Περικλής Βαλλιάνος και Βάσω Κιντή.


Απόσυρση των σποτ ζητά ο Π. Βαλλιάνος

Με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Βαλλιάνος έκανε λόγο για «απίστευτη αθλιότητα», ζήτησε απόσυρση των δυο διαφημίσεων και κάλεσε την ηγεσία του Ποταμιού να λάβει θέση αμέσως.
 
Ο Π. Βαλλιάνος, απαιτεί να παραιτηθεί από το Ποτάμι εκείνος που είχε την ιδέα για το «αίσχος» των δυο διαφημίσεων αλλά και να ζητήσει συγνώμη από όλες τις γυναίκες, από κάθε άνθρωπο με αξιοπρέπεια, «και ιδίως τους υποψηφίους ευρωβουλευτές που έθεσαν το κύρος τους και την υπόστασή τους στην διάθεση του εγχειρήματος αυτού που τόσα υποσχόταν».
 
Εκτιμά πως μόνο κάποιος που ήθελε να τορπιλίσει χωρίς επιστροφή το εγχείρημα του Ποταμιού θα μπορούσε να είχε διανοηθεί τέτοια «τερατουργήματα», ενώ ζητά προσωπικά συγνώμη από όσους θίγονται.

Β. Κιντή: «Δεν είδα να μας μιλάει κανένας άντρας για την πρώτη του φορά»

Κακόγουστα και σεξιστικά χαρακτηρίσει τα δυο βίντεο και η υποψήφια ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Βάσω Κιντή με ανάρτησή της στο facebook.
 
«Το πρόβλημα δεν είναι ότι παρομοιάζεται η συμμετοχή στις εκλογές με την σεξουαλική πράξη και ότι μιλούν οι γυναίκες για το σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι μιλούν μόνο οι γυναίκες για το σεξ και περιμένουν και τον ωραίο τύπο. Δεν είδα να μας μιλάει κανένας άντρας για την πρώτη του φορά», αναφέρει η κ. Κιντή.

Εκφράζει επίσης τη βεβαιότητα, πως στο Ποτάμι «μπορούσαμε να φτιάξουμε καλύτερα και πιο πρωτότυπα video».

Απόσυρση των σποτ ζητά και ο Δ. Παπαδημούλης

Έντονη υπήρξε και η αντίδραση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη:
 
«Είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες. Ο Σ. Θεοδωράκης οφείλει να τα αποσύρει. Αμέσως», τόνισε μέσω twitter ο Δ. Παπαδημούλης.

Aντιγραφή σποτ του Ομπάμα…
 

Αντίστοιχη προεκλογική καμπάνια, είχε πραγματοποιήσει και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, με την Λένα Ντάναμ, σεναριογράφο και ηθοποιό. Στην περίπτωση του Ομπάμα, ωστόσο, υπήρχε έστω κάποια αναφορά στις θέσεις και το πρόγραμμά του.

…ή μήπως του Πούτιν;

Όπως όλα δείχνουν, όμως, το πρώτο σποτ που γυρίστηκε για την «πρώτη φορά» ανήκει στον Πούτιν! Ενώ η ιδέα είναι η ίδια, το ρωσικό σποτ δεν είναι στημένο με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο σε αυτο, όπως και στου Ποταμιού, λείπει οποιαδήποτε αναφορά σε προγραμματική θεσή.