Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ραδιοφώνου Στο Κόκκινο, και ενώ το υπουργείο εσωτερικών υποστηρίζει ότι η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, σοβαρές ενδείξεις καταφθάνουν για το αντίθετο. Πιο συγκεκριμένα: 

Τουλάχιστον 15 καταγγελίες έχουν καταφτάσει μέχρι στιγμής στο νομικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ από εκλογικά τμήματα, με τις οποίες πληροφορούν ότι δεν δίδονται ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, η Ηρώ Διώτη, υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, καταγγέλει μέσω Facebook:

Χωρίς εφορευτικές επιτροπές, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους μονο, ανοιχτά να επιλέγεις ποιο ευρωψηφοδέλτιο επιθυμείς, με διαδικασια χωρίς ανθρωπους να την βγάλουν εις πέρας,γίνονται εκλογες; κι ομως..Λαρισα, 12:18

Παράλληλα, τις διαδικασίες καταγγέλλει και το ΕΠΑΜ, με σχετικό δελτίο Τύπου, όπoυ και επισημαίνεται:

Επιλεκτικό μοίρασμα ψηφοδελτίων, των κομμάτων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές, κάνουν κάποιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι, σύμφωνα με καταγγελίες που καταφθάνουν στα γραφεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ), από εκλογικούς αντιπροσώπους του Κινήματος αλλά και από απλούς πολίτες.

 
Συγκεκριμένα, σε πολλά εκλογικά τμήματα, της Επαρχίας, οι πολίτες δεν λαμβάνουν όπως προβλέπει η διαδικασία τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές αλλά μόνο των «μεγάλων» κομμάτων ή σε κάποιες περιπτώσεις ο ψηφοφόρος καλείται από τον δικαστικό αντιπρόσωπο να επιλέξει πιο ψηφοδέλτιο θέλει να πάρει πριν μπει στην κάλπη!

Σε ρεπορτάζ, πάλι, του PatrasTimes.gr, με τίτλο:  Πάτρα: Ψηφοδέλτια στο έλεος των ψηφοφόρων και των κομματικών αντιπροσώπων – Τίθεται θέμα αλλοίωσης αποτελέσματος, επισημαίνεται πως «η μη εμφάνιση των μελών στις εφορευτικές επιτροπές οδήγησε σε αυθαίρετες «λύσεις» στο πρόβλημα της παράδοσης ψηφοδελτίων στους εκλογείς σε πολλά από τα εκλογικά τμήματα της πόλης».
 
«Τραγελαφικές καταστάσεις, οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας διαδραματίζονται από το πρωί στα εκλογικά τμήματα της Πάτρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν δύο από τα πιο πολυπληθή  συγκροτήματα – αυτά του 7ου Λυκείου και του πρώην ΕΠΑΛ στο τέρμα της οδού Αγ. Σοφίας – όπου οι ψηφοφόροι για την ευρωβουλή έπαιρναν όποιο από τα ψηφοδέλτια επιθυμούσαν προς γενική θεά.

Σε κατάθεση μηνύσεων κατά δικαστικών αντιπροσώπων «για αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος και παραπλάνηση των Ελλήνων ψηφοφόρων» ανακοίνωσε ότι προχωρά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Μετά τις συνεχιζόμενες καταγγελίες για μη διανομή των ψηφοδελτίων της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό σε πολλά εκλογικά τμήματα ανά την Επικράτεια, προβαίνω σε κατάθεση μηνύσεων κατά δικαστικών αντιπροσώπων για αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος και παραπλάνηση των Ελλήνων ψηφοφόρων» επισημαίνει, στην ανακοίνωσή του, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.