«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

Τα  αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες. 

Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, η Κεντρική Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να μην κάνει δεκτή την παραίτηση του κ. Κουβέλη, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ «δεν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας αλλά αναζήτηση των αιτιών που οδήγησαν στην ήττα της προηγούμενης Κυριακής και επανακαθορισμό της πολιτικής της».

Με τον τρόπο αυτό, ισχυρίζεται υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, αφενός αποφορτίζεται η ένταση που προκλήθηκε από το κάκιστο αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, αφετέρου ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη, με τη συμμετοχή και της ΔΗΜΑΡ, της συζήτησης για την ενότητα των κομμάτων και κινήσεων της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, όπως η Ελιά, το ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως και το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη, όπως ζητούν μετ’ επιτάσεως πολλά στελέχη και βουλευτές του κινήματος. 

Το ίδιο στέλεχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παραδέχεται ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και εκτός κόμματος τα στελέχη εκείνα που τάσσονται υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ