Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega,  ο διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, Τάσος Παπανικολάου, δήλωσε σχετικά:

«Επιβεβαιώνω ότι είχαμε υποχρέωση από το νόμο 4052/2012 ότι από την 1η Ιουλίου του 2014 θα πρέπει να γίνεται αναπροσαρμογή συντάξεων, των επικουρικών. Στο 5, 2% είναι η εισήγηση μας, σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα του νόμου».

 
Τόνισε, ακόμη, ότι « καταφέραμε σε μια δύσκολη εποχή να κάνουμε τη μικρότερη μείωση για τους πολίτες» και ότι «οι επικουρικές συντάξεις δεν έχουν κρατική επιχορήγηση, είναι μόνο διήμερης χρηματοδότηση εργοδότη – εργαζόμενου».

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία, από 1η Ιουλίου του 2014 θα πρέπει οι επικουρικές συντάξεις να υπολογίζονται με δεδομένη τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Βάσει αυτής, του συντελεστή βιωσιμότητας του ΕΤΕΑ και ανάλογα με την πορεία των εσόδων, θα επανακαθορίζεται, ακόμη και ανά τρίμηνο, το ύψος των επικουρικών συντάξεων που καταβάλλει σε 1.030.270 συνταξιούχους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.  

Αλ. Μητρόπουλος: Να μην τολμήσει να προχωρήσει σε μειώσεις η κυβέρνηση
 
«Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το κάνει, να μη μειώσει τις επικουρικές συντάξεις», τόνισε νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εργατολόγος, Aλ. Μητρόπουλος,μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Μητρόπουλος έκανε λόγο για την πρώτη μιας σειράς μειώσεων, που τελικά θα οδηγήσουν στην εξαΰλωση των επικουρικών συντάξεων, λόγω της εισαγωγής «στον αστερισμό του μηδενικού ελλείμματος», που προβλέπει ότι κάθε τρίμηνο τα ταμεία θα πρέπει να εμφανίζουν στοιχεία για τα ελλείμματά τους.