Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο, ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Νωρίτερα το μεσημέρι:

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Θεοχάρη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Στη συνάντηση προσήλθε ο Νίκος Καραβίτης, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για τη θέση του γ.γ. εσόδων πριν από περίπου ένα χρόνο


Σημειώνεται ότι ο γ.γ. Εσόδων, βάσει νόμου, δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε καν με απόφαση του Πρωθυπουργού, καθώς η θέση του είναι εξασφαλισμένη για μια 5ετία και ο μοναδικός τρόπος να απομακρυνθεί -πέραν της λήξης της θητείας του- είναι να υποβάλει ο ίδιος παραίτηση ή να υποπέσει σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

Ο κ. Θεοχάρης αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του εντός της ημέρας
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα εσόδων η παραίτηση η οποία θα κατατεθεί εντός της ημέρας. 

Δυσφορία Κομισιόν, λένε πηγές

Την έντονη δυσφορία της για την, όπως φαίνεται, επικείμενη απομάκρυνση του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη μέσω αναγκαστικής παραίτησής του, εκφράζουν κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει το capital.gr. 
 
Σύμφωνα με αυτούς τους κύκλους, ο κ. Θεοχάρης έκανε «εξαιρετική δουλειά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα όπου πρέπει να μαζευτούν φόροι». 
 
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η τρόικα αμέσως μόλις έγινε γνωστά τα σενάρια περί απομάκρυνσης του κ. Θεοχάρη ενημέρωσαν την ελληνική κυβέρνηση για την αντίθεσή της σε πιθανή τέτοια εξέλιξη. 
 

Κακές σχέσεις με Στουρνάρα και Μαξίμου

 
Κυβερνητικά στελέχη, λέει το vima.gr, δεν αιφνιδιάζονται από την επικείμενη παραίτηση καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους τα σύννεφα στις σχέσεις της κυβέρνησης και της γενικής γραμματείας Εσόδων είχαν εμφανιστεί εδώ και καιρό και τελευταία άρχισαν να βαραίνουν. 
 
Ο κ. Θεοχάρης τον τελευταίο καιρό ένιωθε να μην έχει την στήριξη της κυβέρνησης και να μετατρέπεται σε «εύκολο στόχο» καθώς μετακυλίονταν σε αυτόν η ευθύνη πολιτιών αποφάσεων της της ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της ένιωθε ενοχλημένη από κάποιες πρωτοβουλίες του γ.γ. Εσόδων που εκτιμά ότι της επέφεραν πολιτικό κόστος