«Είμαι σίγουρος ότι ο Γκίκας θα φυλάξει τις Θερμοπύλες, δηλαδή τα επιτεύγματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα», είπε ο Γ. Στουρνάρας.
 
Το ξέρω ότι η εξυγίανση ήταν δύσκολη δοκιμασία, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αυτό συνέβη γιατί οι παθογένειες ήταν χρόνιες και τεράστιες.
 
Αναφερθείς στις δύο βασικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι είναι «οι δύσκολες διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους» και «η ολική επαναφορά σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά».
 
 

Απομένουν πολλές μεταρρυθμίσεις
 

Έγιναν πολλά, απομένουν όμως πολλές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είπε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε: Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους Έλληνες πολίτες είναι «Η παλιά Ελλάδα των πολλών ταχυτήτων, τελειώνει».
 
Καταλήγοντας ο κ. Στουρνάρας είπε: «Αναγκάζομαι σήμερα να αφήσω το σπίτι μου και αυτό μου δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα».

Αναφερθείς στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον ευχαρίστησε για την αμέριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και τη στήριξή του.
  

Θαυμαστής του Στουρνάρα

 
Ο Γκίκας Χαρδούβελης συνεχάρη τον Στουρνάρα για το έργο του, είπε ότι πραγματικά τον θαύμαζε παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην οικονομία την τελευταία διετία και τον επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει. 
 
Συχνές ήταν οι αναφορές του νέου υπουργού Οικονομικών στα προβλήματα των νοικοκυριών και στη μείωση του εισοδήματός τους.
 
Ο κ. Χαρδούβελης αναγνωρίζοντας το έργο της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, είπε ότι είναι γεγονός ότι η οικονομία πλέον σταθεροποιείται. Τους επόμενους μήνες η ανάκαμψη θα γίνει αισθητή, θα το δουν όλοι οι Έλληνες, είπε, αναφερόμενος στην αισθητή αύξηση του τουρισμού, της ναυτιλίας («αν και οι εφοπλιστές μας πάντα γκρινιάζουν») των εξαγωγών.
 
Τόνισε ωστόσο, ότι η οικονομία έχει ακόμη πολλά προβλήματα αναφερόμενος στο χαμηλό ποσοστό επενδύσεων.
 
Ειδική αναφορά έκανε και στο ύψος των προβληματικών δανείων, αναγνωρίζοντας ωστόσο την πρόοδο των τραπεζών από τις οποίες ζήτησε να συμβάλλουν στην αναδιάρθρωση του ιδιωτικού τομέα.