Την Τρίτη 3 Ιούνη, ο κάτοικος (το όνομά του είναι στη διάθεση της εφημερίδας Κόντρα) επέστρεφε στο σπίτι του, όταν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του βρήκε ένα διπλωμένο χαρτί από κουπόνι του Στοιχήματος. Το ξεδίπλωσε και με έκπληξη είδε τη σφαίρα να κυλά στα πόδια του!
 
Στο πίσω μέρος του κουπονιού έγραφε (διατηρούμε ακριβώς τη γραφή): «ΕΧΕΙS ΚΑΙ μΙΑ ΚΟΡΗ Ε? / ΑΕΚ». Από τη φωτογραφία που δημοσιεύει η Κόντρα, φαίνεται καθαρά ότι ο δράστης επιχείρησε να αλλάξει το γραφικό του χαρακτήρα.
 
Λίγες μέρες πριν, και συγκεκριμένα στις 29 Μάη, είχε προηγηθεί η εισβολή αφιονισμένων χούλιγκαν-μπράβων στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας και η διάλυση της συζήτησης στην οποία καλούσε η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας», με θέμα την επικείμενη καταστροφή του Αλσους και τις λοιπές αλλαγαές που φέρνει το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας.
 
Μάλιστα, διαλύοντας την εκδήλωση, οι τραμπούκοι προχώρησαν σε προσωπικές απειλές προς όσους είχαν απομείνει στο χώρο:

«Θα σας κάψουμε τα σπίτια», «θα σας γ…με τις μανάδες και τις αδερφές», «ξέρουμε που μένετε» και τα παρόμοια.

Ο άνθρωπος που δέχτηκε το απειλητικό σημείωμα με τη σφαίρα ήταν εκεί, τον αναγνώρισαν και τον έβαλαν στο στόχαστρό τους. 

 
Ο άνθρωπος πήγε το ίδιο κιόλας βράδυ, συνοδευόμενος από δικηγόρο, και έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Χαλκηδόνας.

Αφησε και τη σφαίρα και το σημείωμα. Όπως αναφέρει η Κόντρα, από τότε έχουν περάσει δεκατέσσερις μέρες και η σιωπή από πλευράς αστυνομίας είναι παραπάνω από ύποπτη. 
 

Πηγή: Κόντρα