Από όσα διέρρευσαν, μίλησαν για «θέματα στρατηγικού σχεδιασμού της κυβερνητικής πολιτικής, για τα ταξίδια τους και τις επαφές τους με τους εταίρους, καθώς και για τα επόμενα νομοσχέδια», όπως αυτό που αφορά τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».
 
«Προχωράει κανονικά», ανέφεραν σχετικά κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο μικρών βελτιώσεων, που όμως δεν αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου.
 
Επ´ αυτού, ο κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν κι άλλες.
 
Επίσης, για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα… τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης.
 
Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».'
Ο κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων (για τους εργαζομένους και τους κατοίκους των περιοχών) και θα προστεθούν και άλλες.
 
Επίσης, για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης. Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».
 
Εκτός από το θέμα της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, καθώς και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή το επόμενο διάστημα.
 
Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλο, Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β.Κικίλια, και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτη. 

Αβραμόπουλος: Δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

 
Σε περίπτωση, που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσφύγουμε σε εκλογές και δεν προκύψει αυτοδυναμία, αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί συναίνεση απ΄όλα τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος, τονίζει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και διευκρινίζει προηγούμενες δηλώσεις του στην εφημερίδα «RealNews».
Οι διευκρινίσεις του υπουργού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν ως εξής:
 
Ερ: Έχετε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στην ανάγκη να επικρατήσει συναίνεση για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Η συνέντευξή σας όμως στη «RealNews» εδωσε αφορμή για πολύ συζήτηση σχετικά με πιθανες πολιτικές διεργασίες και εξελίξεις…
 
Απ: Η απάντησή μου αφορούσε στο απώτερο μέλλον. Με τα σημερινά δεδομένα, η Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Το ξεκαθάρισα χθες και το έχω πει και σε παλαιότερη συνέντευξή μου.
 
Στο ενδεχόμενο, όπως μου τέθηκε, δηλαδή τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος, προσφύγουμε σε εκλογές και δεν προκύψει αυτοδυναμία, απάντησα το αυτονόητο. Ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί συναίνεση από όλα τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος.
 
Ερ: Ωστόσο, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κύριοι Παπαδημούλης και Στρατούλης, αντέδρασαν…
 
Απ: Εγώ δεν αναφέρθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ρωτήθηκα. Με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα και για τώρα, δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Ωστόσο, η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, όπως τόνισα και στη συνέντευξή μου, επιβάλλουν συναινετική προσέγγιση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της και να βγει από την κρίση.