Περίπου 800 Πακιστανοί εργάτες γης μετά τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας προχωρούν σε απεργία στα χωράφια και στα συσκευαστήρια.

Όπως καταγγέλλουν, αστυνομικοί εισβάλλουν στα σπίτια τους κάθε Παρασκευή χαράματα, ημέρα πληρωμής, σπάνε πόρτες και τους χτυπούν με κλωτσιές, γροθιές και γκλομπ.


 Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η κίνηση ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση:  
 
«Ο Μοχάμεντ Κασίφ έχει σπασμένο πόδι και είναι κρατούμενος στους Μολάους. Είναι καθαρό ότι στα χωράφια υπάρχει ανάγκη για εργάτες και η τρομοκρατία της Αστυνομίας αποσκοπεί στο να γίνουν ακόμη χειρότεροι οι όροι εργασίας των εργατών.
Οι απεργοί ζητάνε αξιοπρεπή αντιμετώπιση από την Αστυνομία και χαρτιά για να δουλεύουν με πλήρη δικαιώματα.
 
Τον Σεπτέμβριο του 2010 μετά από μαζική απεργία και μεγάλη διαδήλωση στη Σκάλα Λακωνίας είχε σταματήσει ανάλογη επιχείρηση σκούπα όπου οι αρχές σε συνεργασία με το Δήμο είχαν πετάξει έξω από τα σπίτια τους αυθαίρετα εκατοντάδες μετανάστες.
Είναι πρόκληση τις μέρες που δικάζονται οι μπράβοι και ο Βαγγελάτος για τις δολοφονικές επιθέσεις στα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας η κυβέρνηση να τους κάνει πλάτες με ένταση των ρατσιστικών επιχειρήσεων διώξεων στον αγροτικό χώρο.
 
Η μόνη λύση για ανθρώπινη και αξιοπρεπή δουλειά και όχι να βγάζουν μαύρο χρώμα από τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών Γής οι μεγαλοπαραγωγοί είναι η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ τώρα των μεταναστών στην Σκάλα Λακωνίας, στην Μανωλάδα και όπου δουλεύουν σα σκλάβοι μετανάστες εργάτες γης».