Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, πυροδότησε στη Βουλή, η παρουσία στα θεωρεία, με πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ, συγγενών κρατουμένων που είναι υπόδικοι για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Η ψήφιση των άρθων έγινε ως ακολούθως:

Τα άρθρα 1, 5, 6, 9, 12, 13, 14, 16 ψηφίσθηκαν με 56 υπέρ και 44 κατά.
Τα άρθρα 3, 7, 17, 18, 19, 22 ψηφίσθηκαν με 52 υπέρ και 48 κατά.
Τα άρθρα 8, 10, 11, 38,39, 41, 42 ψηφίσθηκαν με 52 υπέρ, 44 κατά και 4 παρών.
Το άρθρο 2 ψηφίσθηκε με 51 υπέρ, 48 κατά και 1 παρών.
 

Κόντρα Τζαμτζή – Διαμαντόπουλου

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές υψίστης ασφάλειας σημειώθηκε στο Α' Θερινό Τμήμα, με κορυφαία αυτήν ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ Δάνη Τζαμτζή και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Διαμαντόπουλο.

Ο κ. Τζαμτζής ανέγνωσε από τα πρακτικά αναφορά του κ. Διαμαντόπουλου, σύμφωνα με την οποία «μάρτυρες, πήγαν βουλευτίνα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν άνθρωπο που είχε 97% αναπηρία, με προβλήματα υγείας, πολλά από τα οποία προκλήθηκαν μέσα στη φυλακή. Γιατί; Διότι εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από τον νόμο διάλεξε την ένοπλη πάλη».

«Δεν βάζετε μυαλό. Είστε μεταξύ της λογικής των γουναράδικων και της λογικής να στηρίζετε τρομοκράτες» είπε ο κ. Τζαμτζής στον κ. Διαμαντόπουλο, θέτοντάς του το ερώτημα: «Είναι ο Ξηρός τρομοκράτης ή επέλεξε την ένοπλη πάλη; Για πείτε μας».

Ο κ. Διαμαντόπουλος πάντως απέδωσε σε πρόβλημα του κ. Τζαμτζή με τα ελληνικά του τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ και μίλησε για «επίθεση λασπολογίας» και διαστρέβλωση των λεγομένων του.

«Υπάρχει ένα πρόβλημα με τα ελληνικά του κ. Τζαμτζή ή υπάρχει ένα πρόβλημα μονταζιέρας, όταν μπλέκεστε με τα πίτουρα, θα σας φάνε οι κότες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας μάλιστα ότι κατά μία «ελεύθερη έννοια» της τρομοκρατίας πολλοί θεωρούν τους βουλευτές της ΝΔ τρομοκράτες με τα μέτρα που έχουν ψηφίσει.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, μία εκ των δύο βουλευτών του κόμματος που είχαν καταθέσει υπέρ του του αιτήματος του Σάββα Ξηρού να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του λόγω της επιβαρημένης υγείας του, απάντησε ότι δεν πήγε για να υπερασπιστεί τον τρομοκράτη ή την τρομοκρατία, την οποία καταδικάζει, αλλά το αίτημα για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ειδικά για την περίπτωση του Σ. Ξηρού γιατί μπήκε με 67% αναπηρία και σήμερα έχει 98%.