Οι δεκαπέντε ανεξάρτητοι βουλευτές είναι οι εξής:
 
Παρίσης Μουτσινάς
Μάρκος Μπόλαρης
Νικόλαος Σταυρογιάννης
Δημήτριος Ανδρουλάκης
Οδυσσέας Βουδούρης
Χρυσούλα- Μαρία Γιαταγάνα
Κωνταντίνος Γιοβανόπουλος
Τσαμπίκα Ιατρίδη
Βασίλειος Καπερνάρος
Γεώργιος Κασαπίδης
Νικόλαος Νικολόπουλος
Γεώργιος Νταβρής
Θεόδωρος Παραστατίδης
Πέτρος- Γιώργος Τατσόπουλος
Θεοδώρα Τζάκρη
Στο κείμενο τονίζεται ότι η πώληση του 30% της ΔΕΗ δεν είναι ενταγμένη σε κάποιο αναπτυξιακό σχεδιασμό και η απουσία ενός τέτοιου σχεδίου δηλώνει έλλειμμα πολιτικής από την κυβέρνηση.
 
 

Βλάβη στο δημόσιο συμφέρον
 

Όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές, η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο στα θερινά τμήματα και προσπαθεί να υποβαθμίσει την τεράστια σημασία του θέματος.

Παράλληλα σημειώνουν ότι το νομοσχέδιο έχει αντισυνταγματικές διατάξεις, τονίζοντας ότι προξενείται τεράστια βλάβη στο δημόσιο συμφέρον.

Αναλυτικά αναφέρουν ότι η παραχώρηση του 30% της ΔΕΗ δεν είναι ενταγμένη σε κάποιον ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό της οικονομίας και η εσπευσμένη εκποίησή της αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά στη σύνδεση μεταξύ της διαχείρισης των εθνικών ενεργειακών πόρων και του ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδίου.
 
Τονίζουν ακόμη ότι η ΔΕΗ ως βασικός πυλώνας παραγωγής ενέργειας συνιστά τον κύριο συντελεστή ανάπτυξης για τη χώρα.
 
Επίσης, υπογραμμίζουν ότι η εμμονή στην πώληση της ΔΕΗ έναντι ευτελούς τιμήματος αποκαλύπτει προθέσεις εκποίησης δημόσιας περιουσίας με ζημία του δημοσίου συμφέροντος. 

Από τους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές δεν υπογράφουν ο Β. Πολύδωρας, o Ν. Κακλαμάνης, o Β. Οικονόμου, o Ευστ. Μπούκουρας και o Χρ. Αλεξόπουλος.