Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενούς.
 
Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς, οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελλόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.
 
Η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

Σύμφωνα με τους συγγενείς του η καθυστέρηση του χειρουργείου ήταν μοιραία για τη ζωή του.

Ο 67χρονος ασθενής, η ιστορία του οποίου ήρθε στο προσκήνιο την περασμένη Πέμπτη, έχασε τη μάχη για τη ζωή τη Δευτέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου και νοσηλευόταν έπειτα από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.
 
Σύμφωνα με ιατρικές πηγές του νοσοκομείου ο 66χρονος υπέστη έμφραγμα μετά την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. 
 
Ο συνταξιούχος καρδιοπαθής είχε πέσει θύμα εκβιασμού από τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού, ο οποίος δεν δεχόταν να τον χειρουργήσει επί 18 ημέρες εάν δεν έπαιρνε τα χρήματα που ζητούσε. 

Η αστυνομία έχει διατάξει ιατροδικαστική εξέταση για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, ενώ ο γιατρός που ζητούσε φακελάκι, συνελήφθη.