Για πλήγματα του πυροβολικού σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας μιλούν οι κάτοικοι, με αναφορές για συγκρούσεις στις περιοχές κοντά στη διαχωριστική γραμμή. Την ανησυχία της εκφράζει η διεθνής κοινότητα, άλλους 18.000 εφέδρους θέτει σε ετοιμότητα το Ισραήλ.
 
Το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός ισραηλινού στρατιώτη σε συγκρούσεις στο βόρεια τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Άλλοι δύο έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων από τα αεροπορικά πλήγματα που συνεχίζονται και τους βομβαρδισμούς με χερσαία μέσα φτάνει τους 20.

 
Όπως αναφέρει η Haaretz, οι κάτοικοι μιλούν για ισχυρά πλήγματα των χερσαίων δυνάμεων σε ουσιαστικά ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις, στην επιχείρηση συμμετέχουν πεζικό, τεθωρακισμένα, πυροβολικό «με την υποστήριξη της αεροπορίας και του ναυτικού».
 
Την ίδια στιγμή, οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Χαμάς συνεχίστηκαν μέχρι και τα ξημερώματα, χωρίς αναφορές για τραυματίες.

 
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου έχει αναφέρει ότι η επέμβαση θα διαρκέσει όσο χρειαστεί μέχρι να επιτύχει τον στόχο της, δηλαδή την καταστροφή των τούνελ που έχει σκάψει η Χαμάς κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής.
 
Συγκρούσεις αναφέρθηκαν μεταξύ των παλαιστιανικών και των ισραηλινών δυνάμεων στο Μπείτ Χανούν και το Μπεΐτ Λαχίγια, στη βόρεια πλευρά της Γάζας.  
 
Παράλληλα, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, σε ακτίνα μέχρι 80 χλμ. από τη Λωρίδα της Γάζας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων (ζώνη στην οποία βρίσκονται και το Τελ Αβίβ και η Ιερουσαλήμ). 

Το Ισραήλ υποστήριξε πως η εισβολή του στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι περιορισμένης έκτασης –στόχος της θα είναι οι σήραγγες που σκάβουν ένοπλοι– και δήλωσε πως δεν έχει πρόθεση να ανατρέψει την Χαμάς, την ισλαμιστική οργάνωση που κυριαρχεί στη Λωρίδα της Γάζας.
 
Εκρήξεις φώτισαν τον ουρανό κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και κάτοικοι σε αρκετές περιοχές αυτής της πυκνοκατοικημένης λωρίδας, όπου ζουν 1,8 εκατ. Παλαιστίνιοι, δήλωσαν πως είδαν μικρούς αριθμούς ισραηλινών αρμάτων μάχης να έχουν διασχίσει τα σύνορα από το Ισραήλ.
 
Σε δήλωση που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρεται πως έδωσε διαταγές να καταστραφούν σήραγγες που χρησιμοποιούν μαχητές για να διεισδύσουν στο Ισραήλ και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το Ισραήλ δεν διεξάγει την επίθεση για να ανατρέψει την Χαμάς.