Μιλώντας στο alterthess.gr, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στις μαζικές απολύσεις και τις μεθοδεύσεις της Coca Cola, καθώς και στον αγώνα των συναδέλφων του:

«Ενώ στις 31 Δεκεμβρίου 2013 πάνω από 40 εργαζόμενοι ήταν δηλωμένοι να εργάζονται στο εργοστάσιο του Βόλου, 1 Ιανουαρίου 2014 δηλώθηκαν στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης προκειμένου η εργοδοσία να μπορεί να απολύσει περισσότερους», εξηγεί.

«Μην ξεχνάμε ότι έδιωξε και 5 συνδικαλιστές οι οποίοι προστατεύονται από το νόμο και παρά τις αντίστοιχες διατάξεις»

 
Και όλα αυτά μια εταιρεία που μέχρι και σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, δηλώνει κέρδη ενός εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα.
 
Όσον αφορά τη μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια που έχει ξεκινήσει η εταιρεία με διαφημίσεις στον ηλεκτρονικό τύπο και τη τηλεόραση ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων επισημαίνει πως η εταιρεία δεν περίμενε ότι οι εργαζόμενοι θα συνέχιζαν τον αγώνα τόσο καιρό και σε όλη την Ελλάδα.
 
«Εμείς πάμε παντού», λέει ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος και προσθέτει: «Η εταιρεία δεν το περίμενε. Άρχισαν να πέφτουν οι πωλήσεις»:
 
«Όλος τυχαίως το διαφημιστικό σποτ που προβάλλεται δείχνει συνοικίες και μνημεία της Θεσσαλονίκης με χαρούμενους εργαζόμενους-ηθοποιούς, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει και δεν συνάδει με τη παραγωγική διαδικασία καθώς το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης έχει κλείσει», υπογραμμίζει .
 
«Εμείς λέμε στο κόσμο και στην εταιρεία: Αν θέλει να μείνει στην Ελλάδα να το αποδείξει με την επαναλειτουργία του εργοστασίου», καταλήγει.
Το «magic bus» οργώνει την χώρα
 
Τρεις ημέρες πριν συμπληρωθούν 300 ημέρες απεργιακού αγώνα, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την ενημερωτική τους καμπάνια με το «magic bus» σε ολόκληρη την Ελλάδα.
 
Τη Τρίτη βρέθηκαν στην Χαλκιδική. Πρώτος σταθμός της ενημερωτικής περιοδείας η Νέα Καλλικράτεια.
 
Οι απεργοί ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό για την υπόθεση και μαζεύουν υπογραφές για την καμπάνια «Έλα στη θέση τους» που έχουν ξεκινήσει τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Πάτρας, Βόλου και η Π.Ο.Ε.Ε.Π., με την στήριξη της ΓΣΕΕ και της Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ|),  «με σκοπό την ανάδειξη και εν τέλει την αναστροφή της αντεργατικής – αντιαναπτυξιακής πολιτικής της πολυεθνικής εταιρείας Coca Cola».
 
Η εκστρατεία, που θα διαρκέσει όσο χρειαστεί, διεξάγεται διαδικτυακά μέσα από την ανεξάρτητη ιστοσελίδα διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, με την επωνυμία «Έλα στη θέση τους» και την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.elastithesitous.gr.
 
Όταν οι υπογραφές ξεπεράσουν τις 100.000 -αυτή τη στιγμή είναι περίπου 22.100- σε εθνικό επίπεδο, οι φορείς που διοργανώνουν τη διαδικτυακή εκστρατεία θα παραδώσουν απευθείας τις υπογραφές στη Διοίκηση της Coca Cola 3E και στην Κυβέρνηση.
 
Αν παρά ταύτα, η εταιρεία Coca Cola 3E αγνοήσει την ισχυρή βούληση και διαμαρτυρία των ελληνικών συνδικάτων και των ελλήνων εργαζομένων-καταναλωτών, θα ξεκινήσει αμέσως η δεύτερη φάση διεύρυνσης της εκστρατείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την ευαισθητοποίηση – ενεργοποίηση της μεγάλης οικογένειας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, των ευρωπαίων εργαζομένων – καταναλωτών για τη συλλογή 1.000.000 υπογραφών, που θα παραδοθούν στα κεντρικά της μητρικής εταιρείας της Coca Cola στην Ατλάντα και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο. 

Πηγή: alterthess.gr