«Σήμερα δεν μπορεί κανένας μας να μένει αδιάφορος μπροστά στις εξελίξεις, τις επικίνδυνες πολύ εξελίξεις στην περιοχή μας. Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι απέναντι στη νέα γενοκτονία του κράτους του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, όπου καθημερινά σφάζονται άμαχοι, παιδιά, γυναίκες, εργαζόμενοι, νέοι», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.
 
«Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται σε κανέναν μας να εξομοιώνει τα θύματα με τους θύτες, θεωρούμε ότι άμεσα -και το θέσαμε αυτό το ζήτημα- η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, κυρίως τις στρατιωτικές συμφωνίες, αλλά και τις οικονομικές και πολιτικές συμφωνίες. Δεν μπορεί να δίνεται ανάσα σε ένα κράτος, σε ένα καθεστώς που δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό και δημιουργεί προβλήματα και κινδύνους ανάφλεξης σε όλη την περιοχή της Μεσογείου», πρόσθεσε ο γγ του ΚΚΕ.
 
 

ΚΚ Ουκρανίας και χημικά
 

«Ταυτόχρονα μας δόθηκε η ευκαιρία να θέσουμε το ζήτημα της απαγόρευσης της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, το οποίο συνέβη χτες, από την αντιδραστική, φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου και βεβαίως να κινητοποιηθεί ο λαός, έτσι ώστε να μην περάσει. Το ΚΚ Ουκρανίας, είναι ένα κόμμα που έχει προσφέρει πολλά στον λαό της Ουκρανίας, είναι μια σημαντική κοινοβουλευτική δύναμη, μια λαϊκή δύναμη με 2 εκατ. ψήφους στις τελευταίες εκλογές και από αυτήν την άποψη καθημερινά θα βρεθούμε στους δρόμους και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες μαζί με άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα».
 
Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των χημικών της Συρίας: «Ταυτόχρονα, θέσαμε το ζήτημα και θα πρέπει και ο ελληνικός λαός να ανησυχήσει και να κινητοποιηθεί περισσότερο -ήδη το κάναμε αυτό στην ΕΕ και στο ελληνικό κοινοβούλιο- το πρόβλημα των χημικών της Συρίας που με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, αμερικάνικο πλοίο, ανοιχτά της Κρήτης, σε όλη την Μεσόγειο, θα γεμίσει με χημικά απόβλητα τη Μεσόγειο και βεβαίως θα έχει επιπτώσεις σημαντικές και στο περιβάλλον και στις ανθρώπινες ζωές».
Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη, στις 19.30 η ΚΟΑ και η ΚΝΕ διοργανώνουν πορεία από την Πανόρμου προς την ισραηλινή πρεσβεία, σε ένδειξη αλληλεγγύης μας στον παλαιστινιακό λαό.