«Σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα», λέει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διεξήχθη η συζήτηση, κατά τη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.
 
Όπως προκύπτει από τη σύσκεψη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πλαίσιο της συζήτησης είναι ότι όλα τα θέματα θα αντιμετωπιστούν.
 
Επιπλέον, η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να μεταδίδει προς τους εταίρους και την κοινωνία το μήνυμα της σταθερότητας και της τήρησης των δεσμεύσεων, και το μήνυμα της αλλαγής σελίδας και της κοινωνικής ευαισθησίας.
 
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι με αυτή τη γραμμή θα πορευτεί η κυβέρνηση και συμπλήρωναν ότι αυτό είναι που θέλει και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι, άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ποτέ στρατηγικές αμφιταλαντεύσεις και ότι από τη αρχή της κρίσης σήκωσε το βάρος για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο που να μπορεί η χώρα να αφήσει πίσω την κρίση και τα μνημόνια και να προχωρήσει στην ανάπτυξη, την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας και στην κοινωνική συνοχή.
 
Το Μέγαρο Μαξίμου ανέλαβε απόπειρα αποκλιμάκωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ Χαρ. Τρικούπη και υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη σύγκρουση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.