Τουλάχιστον δέκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στις δύο επιθέσεις, σύμφωνα με νοσοκομειακές παλαιστινιακές πηγές. Για «σφαγή του Έιντ» κάνουν λόγο στη Γάζα. 
 
Ο στρατός του Ισραήλ αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τα πλήγματα. Ωστόσο, παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν για τις επιθέσεις ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
 
Οι βόμβες έπληξαν κλινική του νοσοκομείου αλ-Σίφα, η οποία βρισκόταν κοντά στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου, ενώ ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ανέφερε ζημιές και στην ίδια την πύλη.
 
Σε άλλη επίθεση, βόμβες έπληξαν παιδική χαρά στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Σάτι στην βόρεια Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετά παιδιά, τα οποία έπαιζαν φορώντας τα καλά τους, με αφορμή την έναρξη της γιορτής Έιντ αλ-Φιντρ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανίου. 
 
Στη διάρκεια της νύχτας δεν είχαν πραγματοποιηθεί αεροπορικές επιδρομές, αλλά αυτές επαναλήφθηκαν το πρωί, με θύματα δύο Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους και ένα τετράχρονο αγόρι.
 

Τελεσίγραφο για απομάκρυνση


Μετά τις νέες επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό και στο νοσοκομείο, το Ισραήλ απηύθυνε τελεσίγραφο προς τον άμαχο πληθυσμό που κατοικεί στις περιοχές κοντά στην πόλη της Γάζας να απομακρυνθεί αμέσως από τις εστίες, με ανακοίνωση που εξέδωσε.